SJEDINJENE DRŽAVE

Miočić nakon brutalnog nokauta koji je preživio, znam da moj pad nije bio graciozan

Izgubio UFC titulu nakon poraza do Frensisa Enganua

Miočić: Bio sam u nesvijesti. MMA Mania

N. Demirović

29.3.2021

Američki borac, hrvatskih korijena Stipe Miočić je u nedelju ujutru izgubio naslov UFC prvaka teške kategorije nakon što ga je u drugoj rundi borbe u Las Vegasu nokautirao Frensis Enganu (Francis Ngganou). Miočić je obavio ljekarske preglede u bolnici, a danas se obratio i svojim fanovima na društvenim mrežama.

- Prvo i najvažnije, dobro sam. Znam da moj pad i nije bio najgraciozniji, ali, događa se, bio sam u nesvijesti. Volim vas i žao mi je. Mrzim kada vas razočaram. Hvala mom timu. Znam da proživljavate svaki poraz koliko i ja. Pobjeđujemo kao porodica, gubimo kao porodica. Porazi nisu zabavni, uvijek bole neko vrijeme - poručio je Mičić u poruci koju je uputio prijateljima i navijačima, a posebno Hrvatskoj i Klivlendu. 

Kako je rekao porazi su sastavni dio sporta koliko i pobjede.

- Bog vas uvijek stavlja tamo gdje vam je u tom trenutku mjesto, nikada to ne zaboravite. Ne možete se zadržavati na onome što je trebalo da uradite bolje, ali možete iz toga dosta da naučite, popravite se i vratite se spremniji slijedeći put. Nažalost, odstupio sam od plana. Osjećao sam se sjajno na ulasku u drugu rundu, učinilo mi se da borba počinje da se odvija kako smo planirali i krenuo sam prerano i nezaštićeno. Nisam dobro stajao dok sam primao udarce. Vidio je da sam "otvoren" i napravio je ono što bi i svaki sjajan borac na njegovom mjestu. To je bila moja greška i ja je prihvatam. Neće se ponoviti - naglasio je Miočić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.