NOVI UFC-OV PRVAK

Enganu planira još dva puta u oktagon do kraja godine, otkrio i protiv koga se želi boriti

Džouns mu je prvi na listi

A. Vatreš

Enganu: Preoteo naslov Miočiću

Foto: AGENCIJE


Novi prvak UFC-ove teške kategorije Frensis Enganu (Francis Ngannou) kazao je kako do kraja godine planira odraditi dvije borbe.

Enganu je brutalnim nokautom u drugoj rundi uzeo naslov prvaka Stipi Miočiću i odmah objavio da se želi boriti protiv bivšeg prvaka srednje kategorije Džona Džounsa (Jon Jones). 

Međutim, Džouns je u sukobu s UFC-om oko novca za tu borbu, te čak traži raskid ugovora kako bi mogao karijeru nastaviti u nekoj drugoj organizaciji.

- Mislim da Džon Džouns želi ovu borbu jer će to biti veliki meč, jedan od najvećih. Dugo je tu, dugo je prvak, no ovo bi bila i njegova i moja najveća borba. Što se pregovora tiče, da, tražio je novac i to ima smisla. Za tako veliku borbu svi bi htjeli i veliku plaću. I ja bih je htio, nije to ništa čudno. Njihova svađa nije moj problem. Ja sam prvak i neću čekati da me neko izazove na borbu. Spreman sam, želim se boriti još dva puta do kraja godine. Nadam se da će mi Džouns biti prva borba u avgustu. Drugu planiram odraditi u decembru - rekao je Enganu.

Kamerunski borac ima rezervni plan ako UFC ne uspije dogovoriti borbu s Džounsom. To je meč s Derikom Luisom (Derrick Lewis), kojem se želi revanširati za poraz iz 2018. godine, kada je izgubio odlukom sudaca.

- Svi bi željeli da se ta borba nije dogodila. Moram fanovima dati što zaslužuju - poručio je Enganu.

Više o:

Francis Ngannou UFC
NA VRH

Podijeli članak na