BORILAČKI SPORT

Holifild dogovorio borbu, protivnik nije Tajson

Meč protiv Mekbrajda

Holifild: Vraća se u ring. Twitter

N. Demirović

12.4.2021

Još jedna legenda boksa vratit će se u ring u egzibicionom duelu. Nekadašnji neprikosnoveni prvak svijeta u kruzer i teškoj kategoriji Ivander Holifild (Evader Holyfield) borit će se petog juna protiv još jednog veterana, 47-godišnjeg Kevina Mekbrajda (McBride).

Borba Holifilda i Mekbrajda održat će se u okviru priredbe na kojoj će glavni meč biti između Teofima Lopesa (Lopez) i Džordža Kambososa (George), a bokser iz Bruklina će braniti svoje titule u lakoj kategoriji. Lopes je u prethodnom meču u oktobru 2020. godine slavio protiv Ukrajinca Vasilja Lomačenka, piše "Sportklub".

Mnogo se govorilo o egzibicionom duelu Ivandera Holifilda i Majka Tajsona (Mike Tyson), koji bi imao humanitarni karakter, ali je sada jasno da će Holifild prvo na Mekbrajda.

Holifild je jedan od najvećih boksera sa kraja 20. vijeka, a zvanično se povukao još 2011. godine. Karijeru je završio sa skorom 44 pobjede, 10 poraza.

Inače, Mekbrajd je posljednji protivnik iz seniorskih dana Majka Tajsona. Mekbrajda je tada slavio u šestoj rundi i tako okončao Majkovu profesionalnu karijeru.

Mekbrajd pobijedio Tajsona. Twitter

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.