UFC on ESPN 22

Vitaker pokazao da zaslužuje revanš protiv Adesanje

Pet rundi vrlo uzbudljivog okršaja, prepunog akcije, protekao je u njegovoj udaračkoj dominaciji, iako se nikako ne može reći da je Gastelum bio samo prolaznik

G. Š. / Fightsite

Vitaker nakon pet rundi sjajne borbe uvjerljivo savladao Gasteluma

Foto: Screenshot


Jednu od svakako najimpresivnijih izvedbi u karijeri upisao je Robert Whittaker protiv Kelvina Gasteluma, u glavnoj borbi UFC on ESPN 22 priredbe, objavio je "Fightsite". Pet rundi vrlo uzbudljivog okršaja, prepunog akcije, protekao je u njegovoj udaračkoj dominaciji, iako se nikako ne može reći da je Gastelum bio samo prolaznik. Kelvin je do posljednje sekunde bio aktivno u borbi, prezentirao je impresivnu izdrživost te je tražio udarac kojim bi preokrenuo situaciju u svoju korist, no protiv sebe je ovog jutra imao fenomenalnog protivnika.

Uzbudljiva borba

Sam početak jasno je dao do znanja da će ovdje u pitanju biti uzbudljiva borba. Obojica su odabrali boks i to uz agresivniji pristup, no u prvoj rundi su još uvijek dobro radile eskivaže pa čistih pogodaka nije bilo previše. No, Australac je pogađao više, uključujući udarac koji je Gasteluma djelomično uzdrmao, a rundu je potvrdio uspješnim rušenjem. U drugoj rundi se Whittaker opušta i počinje raditi ono što zna najbolje. Ulaziti u kombinacije i brzo izlaziti iz njih, uz vrhunsko kretanje glave. Radio je tako štetu Gastelumu, a svakim udarcem kao da je više dobivao na samopouzdanju. 

Drugu rundu također je potvrdio rušenjem, da bi u trećoj odradio možda i najdominantniju boksačku izvedbu u ovoj borbi. Četvrta runda nije se nešto previše razlikovala od treće, osim jednog kratkog rušenja Gasteluma, dok je u petoj Whittaker krenuo kao do tada, no prepoznao je priliku da dva puta odvede borbu na pod i tako potroši što više vremena do svoje uvjerljive pobjede. 50-45 rekla su sva tri suca i sad ne preostaje ništa drugo nego Whittakeru dati revanš protiv Israela Adesanye. Od poraza u njihovoj prvoj borbi, "Reaper" je naslagao Darrena Tilla, Jareda Cannoniera te sad Gasteluma, a svakoj je borbi izgledao sve bolje.

U sunaslovnoj borbi, koja je takva postala tokom večeri zbog otkazivanje okršaja Drakkara Klosea i Jeremyja Stephensa, Andrei Arlovski potvrdio je svoju neuništivost. Bivši teškaški prvak odradio je vrlo lijepu boksačku izvedbu protiv puno mlađeg Chasea Shermana, osiguravši si nedvojbenu jednoglasnu sudačku odluku nakon tri runde. Bila je to njegova već 35. UFC borba, a čini se kako ne namjerava uskoro stati. Posebno ako i dalje bude izgledao ovako dobro kao u ovoj borbi.

Treći poraz u nizu

Na ostatku glavnog programa, jedan od najvećih "underdoga" priredbe, Jacob Malkoun, uvjerljivo je savladao Abdula Razaka Alhassana, koji je spojio treći poraz u nizu. Donedavni zastrašujući nokauter sad se može i zabrinuti za svoje mjesto na rosteru. Sve bolje Tracy Cortez podijeljenom je odlukom savladala Justine Kish, iako se činilo da je to vrlo lako moglo biti i jednoglasno, dok je Luis Pena, također podijeljenom odlukom, savladao Alexa Munoza.

Uvodni program donio je jednu neželjenu situaciju u kojoj se pristupilo izuzetno nepopularnom pravilu. Vrlo zanimljiva teškaška borba Alexandera Romanova i Juana Espina završila je nakon nenamjernog udarca u međunožje moldavskog borca i to nakon samo jedne minute u trećoj rundi. Kako su prošle dvije pune runde, pristupilo se tehničkoj odluci, odnosno sudačkom bodovanju, a ista je ona podijeljeno pripala Romanovu. Preostale pobjede uvodnog programa pripadaju Jessici Penne, još jednom podijeljenom odlukom, Geraldu Meersachaertu koji je ugušio Bartosza Fabinskog, Austinu Hubbardu te Tonyju Gravelyju, jedinom pobjedniku nokautom na ovom programu.

UFC on ESPN 22 - Rezultati

Robert Whittaker def. Kelvin Gastelum - jednoglasna sudačka odluka

Andrei Arlovski def. Chase Sherman - jednoglasna sudačka odluka

Jacob Malkoun def. Abdul Razak Alhassan - jednoglasna sudačka odluka

Tracy Cortez def. Justine Kish - podijeljena sudačka odluka

Luis Peña def. Alexander Munoz - podijeljena sudačka odluka

Alexander Romanov def. Juan Espino - tehnička podijeljena sudačka odluka

Jessica Penne def. Lupita Godinez - podijeljena sudačka odluka

Gerald Meerschaert def. Bartosz Fabiński - SUB (R1 2:00)

Austin Hubbard def. Dakota Bush - jednoglasna sudačka odluka

Tony Gravely def. Anthony Birchak - TKO (R2 1:31)

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na