BOKS

Legendarni muzičar Goran Bregović na čelu Željezničara

Dao načelan pristanak da će voditi klub

Bregović: Voli plavu boju. Arhiv

N. Demirović

18.4.2021

Nije tajna da legendarni muzičar Goran Bregović voli plavu boju Željezničara, a uključivao se i u akcije koje je organizirao Fudbalski klub Željezničar. Popularni Brega u neka ranija vremena bio je i predsjednik Bokserskog kluba Željezničar, koji se nekada takmičio u najvišem rangu jugoslovenskog boksa. Čini se da bi se uskoro mogao ponovo naći na čelu tog kluba.

- Razgovarao sam sa Goranom. Dok sam bio bokser i kapiten Želje on nam je bio predsjednik. Dao je pristanak da opet bude na čelu kluba koji sada kreće kao takmičenje u respektabilnoj regionalnoj ligi. Sigurno će nam biti veoma značajno i od velike pomoći da jedan takav čovjek vodi naš klub, kaže za naš portal Almedin Fetahović, selektor bokserske reprezentacije BiH koji će biti glavni trener Željezničara.

Inače, uskoro će krenuti regionalna liga koja ima za cilj okupiti respektabilne klubove. Jedan od dva predstavnika Bosne i Hercegovine u ovom takmičenju će biti Željezničar za koji će nastupati takmičari iz više sarajevskih klubova. U regionalnoj ligi koja kreće u maju nastupit će klubovi iz šest država.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.