BOKS

Adem Fetahović želi slaviti u Beogradu

Prošle godine osvojio drugo mjesto

Fetahović: Traži novi kvalitetan rezultat. Arhiv

Piše: N. Demirović

22.4.2021

Adem Fetahović, jedan do najboljih bh. boraca u olimpijskom boksu, u narednih nekoliko dana, naći će se na novim iskušenjima.


Prošla godina

On će nastupiti na reviji Beogradski pobjednik. Radi se o respektabilnom takmičenju na kojem je Fetahović nastupio i prošle godine.

- Bit će ovo dobra provjera za mene. Prošle godine sam bio drugi, to je dobar rezultat, ali sada želim na najvišu stepenicu. Želim doći do zlata – naglašava Fetahović.

Inače, kako kaže Almedin Fetahović, Ademov trener, ovo takmičenje u Beogradu će dobro doći Ademu. Želi ostati u top-formi pred kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre.


Nastavak puta

Podsjetimo, Fetahović je jedini bh. borac koji je prošle godine na kvalifikacijama za Olimpijadu ostvario pobjedu. Očekivao je drugu rundu i pokušaj da se domogne Olimpijade, ali su te kvalifikacije prekinute zbog koronavirusa. Ni do danas se nisu održale.

Nedavno je Fetahović boravio i na pripremama u Rusiji, ponovo iščekivajući nastavak kvalifikacionog turnira, ali opet je došlo do odgode. Svjetske kvalifikacije se neće ni održati, a novi datum evropskih je juni, pa će tada Adem Fetahović tražiti priliku da nastavi tamo gdje je stao u Londonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.