BORILAČKI SPORT

Konor Mekgregor donirao pola miliona dolara, ali ne Porijevoj fondaciji kojoj je obećao

Odlučio se za drugu fondaciju

Mekgregor: Zahvalili mu se javno. Twitter

N. Demirović

27.4.2021

Konor Mekgregor (Conor McGregor) ipak je donirao pola miliona dolara, ali ne fondaciji Dastina Porijea (Dustin Poirier).

Umjesto "Good Fight" fondaciji, bivši UFC-ov prvak u dvije kategorije svoj je novac prebacio na račun "Boys and Girls Cluba" smještenog u Lafajetu, inače rodnom gradu njegovog bivšeg, ali i idućeg suparnika. Riječ je, spomenimo, o organizaciji s kojom je i Porije sarađivao u prošlosti.

- "Boys & Girls Clubs of Acadiana" primio je neočekivani poziv prošle sedmice i čast nam je što s vama dijelimo informaciju da je Konor Mekgregor donirao 500 hiljada dolara kako bi utjecao na mlade u južnoj Louisiani te kako bi podržao naš nadolazeći Ljetni kamp, ali i zdravstvene te rekreacijske aktivnosti na naših šest lokacija. Ova investicija potpuno mijenja igru. Hvala ti, Honore. Hvala ti što pomažeš da naša djeca imaju ono što im je potrebno za rast i napredovanje ovoga ljeta - stoji na Facebook stranici fondacije, prenosi "Fight site".

Podsjetimo, ova donacija došla je nedugo nakon što je "The Diamond" prozvao Mekgregora da još uvijek nije uplatio pola miliona dolara obećane donacije koja je trebala pristići na račun njegove fondacije. Irac se na te optužbe branio tvrdeći da nikada nije dobio točan plan za raspodjelu novca, a to je nešto, kako sam kaže, što uvijek traži prije svojih donacija. Porije mu je uzvratio tako što je tvrdio da su Konor i njegovi predstavnici prestali odgovarati na njihove poruke pa da tako, zapravo, nisu ni mogli dobiti konkretan plan.

Porije i Mekgregor po treći će se boriti 10. jula u Las Vegasu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.