BORILAČKI SPORT

Sud u SAD donio odluku, Fjuri se mora prvo boriti s Vajlderom

Džošua bi mogao još čekati

Vajlder i Fjuri. Arhiv

N. Demirović

18.5.2021

Više nema dileme, gledat ćemo treći meč Tajsona Fjurija (Tyson Fury) i Deonteja Vajldera (Deontay Wilder). To je odluka suda, piše "Sport klub".

U revanš meču koji su imala dvojica velikih rivala, Fjuri je osvojio WBC titulu u teškoj kategoriji u direktnom meču sa Vajlderom u februaru 2020. godine.

I tada je rečeno da će biti i treće borbe, ali je ona konstantno odlagana zbog pandemije koronavirusa pa je Fjuri potražio alternativu. Tako je počelo da se priča o meču Fjurija i Entonija Džošue (Anthony Joshua) koji je na kraju zakazan za 14. avgust ove godine. Sada je taj meč pod znakom pitanja.

Fjuri je na kraju odlučio da odustane od treće borbe, ali Vajlder nije i cijeli slučaj je dospio na sud.

Sada je sud Sjedinjenim Američkim Državama donio odluku u kojoj se kaže da Vajlder ima pravo da se suoči sa Fjurijem i treći put i da ta borba mora biti održana prije 15. septembra i prije eventualne borbe Fjuri – Džošua.

Vajlderov tim tvrdio je da Fjuri prema ugovoru ima obavezu da i treći put uđe u ring i da se to nije promijenilo nakon odlaganja iz 2020. godine Fjuri je, sa druge strane, tvrdio da se obaveza ne odnosi na 2021. godinu i to je bio razlog za odustajanje i zakazivanje borbe sa Džošuom.

Pred sudijom Danijelom Vajnstajnom obavljena je medijacija i on je donio odluku da meč mora biti održan i to  prije 15. septembra što je posljednji rok za treću borbu. Odluka dolazi nepuna 24 sata nakon što je Fjuri potvrdio da je sve dogovoreno za borbu sa Džošuom u Saudijskoj Arabiji.

Istina, moguć je i scenarijo u kojem će Vajlderu biti ponuđen novac da dozvoli da meč Fjuri - Džošua bude održan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.