BOKS

Džošua prozvao Fjurija i njegov tim: Prevaranti, iskoristili ste moje ime

Borba neočekivano dovedena u pitanje

Džošua: Spreman sam da se borim sa bilo kojim šampionom. AGENCIJE

A. Vatreš

20.5.2021

Tajson Fjuri (Tyson Fury) je prije nekoliko dana otkrio datum dugoočekivane borbe za objedinjenje pojaseva u teškoj kategoriji protiv Entonija Džošue (Anthony Joshua), s kojim se trebao boriti 14. avgusta u Saudijskoj Arabiji.

Međutim, došlo je do neočekivanih problema, nakon što je sud u SAD naložio Fjuriju da po treći put mora u ring s Diontejom Vajlderom (Deontay Wilder).

Fjuri i Vajlder imali su dvije borbe. Prva je završena neriješeno, dok je u drugoj Fjuri nokautirao Vajldera. Vajlder je želio revanš nakon poraza u prošloj borbi, ali je na kraju Fjuri odustao od pomenutog meča zbog borbe s Džošuom. 

Sud u SAD smatra da se borba mora održati i to ne kasnije od 15. septembra, a svakako prije meča Fjuri – Džošua.

Pojedini mediji prenijeli su kako je Fjurijev tim Vajlderu ponudio novac da odustane od meča, a navodno je Amerikanac pristao pod uslovom da mu se uplati iznos od 20 miliona dolara.

Džošua koji je vlasnik WBA, WBO i IBF titule oglasio se na društvenim mrežama, gdje je vlasnika WBC pojasa Tajsona Fjurija i njegov menadžerski tim optužio za prevaru.

- Sada se vidi kakvi ste prevaranti. Lagali ste navijače, uvjeravali da slijedi spektakl, a sada ste osramotili boks. Iskoristili ste moje ime zbog sopstvenih interesa. Spreman sam da se borim sa bilo kojim šampionom, sa bilo kojim menadžerskim timom koji umije da radi svoj posao - poručio je razočarani Džošua.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.