BOKSERSKI SPEKTAKL

Trilogija između Fjurija i Vajldera dobija epilog krajem jula ove godine

U prvom meču dvojice teškaša bilo je neriješeno, dok je u drugom meču Vajlderov ugao bio prinuđen na predaju u sedmoj rundi

Vajlder i Fjuri. Agencije

A. M.

21.5.2021

Nakon što je zbog odluke suda u SAD-u otkazan meč između Britanaca Tajsona Fjurija (Tyson Fury) i Entonija Džošue (Anthony Joshua), Fjuri se okrenuo kompletiranju trilogije sa Diontejom Vajlderom (Deontay Wilder). Američki "ESPN" prenosi da je borba zakazana za 24. juli i da će biti održana u Las Vegasu.

Detalji bi trebali biti poznati u narednim danima, a prema informacijama koje nudi direktor agencije koja zastupa Fjurija, profit od prodatih ulaznica i TV prijenosa trebao bi se dijeliti u procentima 60-40 u korist Britanca.

U prvom meču dvojice teškaša u decembru 2018. godine bilo je neriješeno, dok je u drugom meču, u februaru 2020. godine, Vajlderov ugao bio prinuđen na predaju u sedmoj rundi poslije dominantne predstave Britanca. Ni Vajlder ni Fjuri se nisu borili od posljednjeg međusobnog duela.

Tom prilikom je Fjuri osvojio WBC pojas svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji i zatim je ugovorio borbu za Džošuom, koja bi dala svijetu boksa prvog neprikosnovenog planetarnog šampiona teške kategorije u 21. vijeku.

Borba se trebala održati 14. avgusta u Saudijskoj Arabiji, ali je presuda ipak primorala Fjurija da ispuni ugovornu obavezu i prije okršaja sa Džošuom odradi i treći meč s "Bronzanim bombarderom" Vajlderom.

Entoni Džošua, koji je planirao da se sastane sa Fjurijem u avgustu, sada traži novog protivnika, a to bi mogao biti Ukrajinac Aleksandar Usik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.