KIK - BOKS

Bosanski Habib Nurmagomedov za "Avaz": Pogodio me u prvoj rundi, ali sam sve okrenuo

Imao težak izazov iz kojeg je izašao kao pobjednik

Zaslužena pobjeda bh. borca u Sofiji. Facebook

N. Demirović

23.5.2021

Ahmed Krnjić, kakanjski borac koji je član Kluba borilačkih vještina ISAK Zenica pred sobom je imao težak izazov, Bosanski Habib Nurmagomedov, kako ga zovu je evropski viceprvak i reprezentativac Bosne i Hercegovine u kik-boksu, sinoć je u Sofiji na Senshi 8 turniru u žestokoj borbi ostvario još jednu pobjedu, ovog puta nad Baderom Ferdaousom, kojeg inače trenira legendarni Piter Arts (Peter Aerts).



Nema povreda

Kako kaže u razgovoru za portal "Avaza" uoči povratka iz Sofije, osjeća se dobro i nema povreda iako je meč bio jako žestok.

- Najbitnije je da sam pobijedio i da nema povreda. Meč je uglavnom prošao onako kako smo planirali, sa izuzetkom tog dijela u prvoj rundi - kaže Krnjić.

Nije bilo nimalo bezazleno kada je zadobio težak udarac.

- Nije bila neopreznost, nego jednostavno se tako desi. Bila je jedna razmjena, pogodio me i našao sam se u knockdownu. Uspio sam se brzo sabrati, a onda u naredne tri runde sam dominirao. Na kraju nije bilo dileme oko pobjednika. Ne bih to poželio da se tako razvija ubuduće, ali nekako je slađe vratiti se i tako slaviti - naglašava bh. borac.


Krnjić: Odlična pobjeda u Sofiji. Facebook

Veliki događaj

Pred njim je kratki odmor, a onda kreću nove pripreme i treninzi. Inače i njegovom klubu ISAK radi se veoma kvalitetno i to nije nepoznata činjenica, a kako Krnjić naglašava i da nije određenih sponzora teško bi bio tako uspješan.

Na pitanje hoće li uskoro imati meč u Bosni i Hercegovini, imao je jasan odgovor i iznio velike planove.

- Čini mi se da je sada jako teško u nekom bližem periodu. Želimo imati spektakl. Za prošlu godinu smo planirali borbu za svjetsku titulu u Areni Zenica, ali zbog poznatog stanja nismo mogli ići u tu organizaciju. Možda je naredna godina prilika da organiziramo jedan spektakularan događaj - najavljuje Krnjić koji će novi meč van granica BiH imati nejvjerovatnije već u julu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.