BORILAČKI SPORT

Habib odbio 100 miliona dolara za meč, obećanje majci neće prekršiti

Borio bi se kada bi mu ona to rekla

Nurmagomedov: Ništa od povratka. Arhiv

N. Demirović

26.5.2021

Habib Nurmagomedov završio je karijeru, ali ponude su redovno dolazile na adresu donedavnog UFC prvaka lake kategorije. Njegov dugogodišnji menadžer Ali Abdelaziz primao je ponude, ali ih je sve morao odbiti, budući da je njegov klijent čovjek od riječi, piše "Fightsite".

Interes će vjerovatno još neko vrijeme postojati, a ponude bi također isto to vrijeme mogle biti basnoslovne. One na koje rijetko ko može ostati ravnodušan. U Hotboxing podcastu Majka Tajsona (Mike Tyson), Abdelaziz je otkrio kako ponude i dalje postoje, a dvije su se na više načina istaknule.

- Prije dvije sedmice ili desetak dana, nazvao me Dena Vajt (Dana White). Rekao je da se Džordž St-Pjer (George St-Pierre) želi boriti protiv Habiba u borbi do 75 kilograma. Mi smo dugo čekali na Džotdža. On mi je drag, prijatelji smo, ali čekali smo ga četiri ili pet godina, dok je on bio u dilemi dolazi li ili ne. Sad kada su obojica penzionisani, imao je ideju da se vrate i međusobno bore. Ipak, Habib je isto tako dobio i ponudu od sto miliona dolara da se bori protiv Flojda Mejvedera (Floyd Mayweather). Nakon što se penzionisao. Sto miliona! Pitajte Flojda. Ali, on je rekao da je u penziji, da je tako rekao majci i da će održati riječ. Da mu majka kaže da se ponovno bori, možda bi to i napravio. No, trenutno mu govori da to više ne želi, ispričao je Abdelaziz.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.