BRAZILSKA DŽIJU-DŽICA

Bushido osvojio šest medalja u Beogradu

Članovi Akademije borilačkih vještina Bushido Sarajevo ostvarili su zapažene rezultate osvojivši po dvije zlatne, srebrene i bronzane medalje

Handžić i Fazlagić: Zlatni u Beogradu. Avaz

Piše: G. Šumar

31.5.2021

Proteklom vikenda održan je međunarodni turnir u brazilskoj džiju-džici - "Belgrade Masters 2021." na kojem je učešće uzelo oko 400 takmičara. Članovi Akademije borilačkih vještina Bushido Sarajevo ostvarili su zapažene rezultate osvojivši po dvije zlatne, srebrene i bronzane medalje. 


Žetva medalja

Posebno su se istakli seniori Mahmud Handžić koji je osvojio bronzanu medalju u kategoriji - 92 kg i zlatnu u apsolutnoj kategoriji (divizija ljubičastih pojaseva), dok je Ammar Fazlagić osvoji zlatno odličje u kategoriji - 82 kg i zlatno u apsolutnoj kategoriji (divizija bijelih pojaseva). Fazlagić je na putu do medalja imao devet borbi i sve je ih završio prije isteka regularnog vremena. Ostali takmičari u seniorskoj kategoriji, koji su osvojili medalje su: Mirza Ledenko (srebro), Kerim Hadžović (srebro) i Nedim Šabeta (bronza).


Pet takmičenja

Inače, članovi Akademije Bushido godinama u kontinuitetu učestvuju, kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima, te se redovno vraćaju sa osvojenim medaljama.

Slijedeće takmičenje je u Sarajevu 12. juna, a do kraja godine takmičari Bushida učestvovat će na još četiri međunarodna takmičenja. Za ostvarene rezultate zaslužni su - pored navedenih takmičara, i njihovi treneri Ismir Jusko i Adi Kljaho.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.