USPJESI

Velika promocija, 23 člana kluba dobilo nove pojase

U sarajevskom klubu borilačkih sportova Brotherhood vidljiv napredak

Brotherhood: Upriličena je velika promocija. Avaz

N. Demirović

6.6.2021

Nakon fantastičnog rezultat postignutog na nedavno održanom prvenstvu u Beogradu, u sarajevskom klubu borilačkih sportova Brotherhood upriličena je velika promocija članova koji su u trenažnom procesu brazilkse jiu jitse zabilježili veliki napredak u savladavanju tehnika i njihovoj primjeni na tatamiju. 

Na seminaru, koji je održan 03. 06. 2021. godine čak dvadeset sportista je promaknuto u kategoriju plavog pojasa, dvojica sportista su se okitili ljubičastim pojasom, a na veliku čast kluba dodijeljen je i jedan crni pojas, koji na neki način predstavlja krunu dugogodišnjeg rada i zalaganja u ovom sportu.

Podsjećamo, na međunarodnom turniru''Belgrade Masters Jiu Jitsu Tournament 2021.'' takmičari iz Bortherhooda su se vratili sa omjerom pobjeda 11:1 u svim kategorijama, pri tome osvojivši dva zlata u ''absolute'' kategoriji (kategorija bez težinskog ograničenja). 

Ovo je još jedan dokaz da uprkos teškim vremenima i nemaru mnogih za borilačke sportove klubovi žive i ostvaruju dobre rezultate. U isto vrijeme ovo je pokazatelj da se uz malo podrške mogu napraviti veoma pozitivne sportske priče. 

Plavi pojas: Ali Mujezinović, Imran Peco, Mirza Hubjer, Jan Oskar Ivančić, Hamza Masić, Adis Tatarovac, Arjam Dajdžić, Nadir Milić, Milijan Forca, Jusuf Alajbegović, Tarik Džaka, Faris Mustedanagić, Amir Lutvikadić, Barclay Bell, Adnan Džidić, Faris Bejdić, Riad Kokanović, Enis Voloder, Halid Hoshi, Mustafa Hebib

Ljubičasti pojas: Emin Hadžajlić, Senad Balaš. Crni Pojas: Almir Kasalo.


Klub pravi odlične rezultate. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.