BORILAČKI SPORT

Vratio se stari Mekgregor: Udario Poiriera na sučeljavanju i najavio žestok duel u nedjelju

Dva borca će se po treći put suočiti

Vajt između Mekgregora i Poirijera. TWITTER

E. Ćosić

9.7.2021

Svi su s nestrpljenjem očekivali konferenciju za medije na kojoj su se Konor Mekgregor (Conor McGregor) i Dustin Poirier prvi put vidjeli nakon borbe u januaru. 

Nakon što je u Irac bio favorit u prva dva meča, u trećem okršaju je autsajder. U prvom duelu Mekgregor je pobijedio nokautom 2014. godine, a onda se Poirier revanširao u januaru ove.

I prije i nakon te borbe Mekgregor je pokazao svoje kultno lice Ozloglašenog (Notorious), a na početku konferencije uoči trećeg okršaja sa američkim borcem ponovo je bio onaj stari. Prvo je pobacao bočice sa Poirierovim ljutim umakom u publiku, a onda je krenuo vrijeđati.

- Otkinut ću mu glavu, iznijet će ga na nosilima - prijetio je Mekgregor uz salve sočnih psovki, dok je Poirier bio izuzetno smiren. Konor se sukobio i sa novinarom, shvativši njegovo pitanje provokacijom, obzirom da je predstavnik sedme sile tražio obrazloženje njegovog optimizma. 

Nemoj da siđem dolje da te prebijem - poručio mu je Konor.

Na kraju je obavljeno sučeljavanje boraca koje je naravno eskaliralo i fizičkim kontaktom. Mekgregor je čekao trenutak nepažnje Dina Vajta (Dane White) i nogom je udario Poiriera. Međutim, razdvojili su ih i na tome se sve zaustavilo.

Nema sumnje da će atmosfera biti užarena i na sutrašnjem službenom vaganju, a borba će biti održana u nedjelju ujutro oko 6 sati po srednjoevropskom računanju vremena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.