OSTAJE U PENZIJI

UFC je Habibu ponudio megaborbu protiv legende, ali je on odbio

Ruski borac je u penziji još od oktobra prošle godine

Habib: Penzionisao se s omjerom 29-0. TWITTER

E. Ćosić

13.7.2021

Habib Nurmagomedov (Khabib) otkrio je u razgovoru za "MMA Junkie" kako mu je prvi čovjek UFC-a Dana Vajt (White) ponudio megaborbu kako bi ga vratio iz penzije u koju je otišao u oktobru prošle godine s omjerom 29-0.

Penzionisao se nakon pobjede nad Džastinom Gejdžija (Justin Gaethje), ispunivši obećanje koje je dao majci nakon što mu je preminuo otac. UFC mu je ponudio borbu sa 40-godišnjim Džordžsom Sent Pijerom (Georges St. Pierre), također penzionisanim borcem, koji se smatra jednim od najboljih svih vremena.

- Dana mi je poslao poruku i rekao mi da se Džordžs želi boriti sa mnom. Rekao sam mu da mu ne mogu pomoći jer sam završio karijeru i da je on također u penziji. Pustite tog čovjeka da ostane legenda. Ima 40 godina i ne razumijem zašto bi se on opet trebao boriti. Mislim da ima i dovoljno novca. Što se mene tiče, ja sam definitivno gotov - rekao je Khabib i dodao:

- Ja imam tek 32 godine i ovakve priče će se potezati sljedećih sedam ili osam godina, budući da su borci najbolji u kasnim tridesetima.  


Inače, Sent Pier je tri puta bio UFC-ov prvak u velter kategoriji te se s titulom umirovio 2013. godine. U ring se vratio četiri godine kasnije, kad je u borbi za naslov prvaka u srednjoj kategoriji pobijedio Majkla Bispinga (Michael), što mu je bila posljednja borba u karijeri. Habib je nakon završetka karijere osnovao vlastitu MMA promociju Eagle FC, a već je u nekoliko navrata odbio mogućnost da se vrati u ring.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.