SKANDAL NA POMOLU

Nakon poraza Plantića Hrvati nisu birali riječi: Olimpijski boks je u raljama sudijskog lobija

- Luka je pokraden i sudijskom odlukom izbačen iz olimpijskog turnira, tvrdi Hrvatski bokserski savez

Plantić poražen na bodove. AFP

M. K.

28.7.2021

Hrvatski bokser Luka Plantić, član BK Salon, poražen je u susretu osmine finala poluteške kategorije Olimpijskih igara u Tokiju od Meksikanca Rogelija Romera Toresa (Torres) s 1:4.

Međutim, "rat" koji je trajao u ringu nastavljen je i van njega. Naime, nakon meča Hrvatski bokserski savez optužio je olimpijski bokserski lobi za krađu i korupciju, prenio je Index.

Hrvati smatraju da su pokradeni. 

- Luka je pokraden i sudijskom odlukom izbačen iz olimpijskog turnira! Boksovao je sjajno, kretao se, napadao, ulazio u višeg Meksikanca Romera, uzdrmao ga nekoliko puta, a sudac u ringu nije htio brojati Meksikancu, nego je prekidao Lukine napade kojima je mogao već u prvoj rundi dovršiti Romera. Davali su Meksikancu šansu za oporavak, stoji u službenoj izjavi Hrvatskog saveza.

Oni tvrde da je olimpoijski boks u raljama sudijskog lobija. 

- Olimpijski boks i dalje je u raljama sudijskog lobija i korupcije koja mu nanosi nesagledivu štetu. Luku su varali i u prvom kolu kada je pobijedio Jordanca Al Hindavija (Hindawi) podijeljenom odlukom 3:2 premda je bio ubjedljivo bolji, pa makar i ne u svom najboljem izdanju kakvo je prikazao protiv Meksikanca, naglasili iz HBS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.