BORILAČKI SPORTOVI

Mekgregor provocirao Usmana, prvak u velteru mu ekspresno odgovorio

Kontroverzni Irac poručio da bi pobijedio prvaka u kategoriji do 77 kg

Usman i Mekgregor. AVAZ

E. Ćosić

17.8.2021

Kontroverzni irski borac Konor Mekgregor (Conor McGregor) uprkos lošoj formi nastavlja da provocira potencijalne protivnike u elitnoj MMA promociji. 

Nekadašnji prvak (66 i 70 kg) je u posljednja četiri meča u UFC-u ostvario tri poraza, a sada je izjavio da misli kako bi mogao pobijediti prvaka u velteru (77 kg) i tako postati prvi čovjek u historiji koji je bio šampion u sve tri kategorije.

Tu titulu drži Nigerijac Kamaru Usman koji je jedan od najdominantnijih boraca današnjice sa skorom 19-1 u profesionalnim mečevima, a otkako je debitovao u UFC 2015. ostvario je 14 trijumfa. Četiri puta je branio pojas u velteru.

- Sviđa mi se što sam jedini koji je s prekidima došao do dvije titule. Borio bih se i za titulu u kategoriji do 77 kg, ‘spalio’ bih i Usmana. Imao bih tri nokauta u tri borbe za titulu u tri kategorije. Taj meč treba da se organizuje - rekao je Mekgregor, a ubrzo mu je stigao odgovor od Nigerijca:

- Koga ćeš ti ‘spaliti’? Bolje ti je da šutiš prije nego što pozovem Poarijea, Dijaza ili Habiba da te opet završe - poručio mu je Usman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.