JUNAČKI POTEZ

Bivši UFC-ov borac spasio troje djece iz smrskanog auta

Majka djece preminula u nesreći koju je izazvao njen partner i otac djece

Šaub: Oduševio javnost. TWITTER

E. Ćosić

19.8.2021

Nekadašnji UFC-ov borac Brendan Šaub (Schaub) oduševio je javnost junačkim potezom, nakon što je izvukao troje djece iz smrskanog automobila u kojem je život izgubila njihova majka. 

Kako je sam rekao, sa suprugom se prošle sedmice zaputio u restoran kad je na trotoaru vidio prevrnuti automobil i dijete koje je s krova poziva u pomoć. U jednom podkastu je podijelio svoje traumatično iskustvo.

- Prolazili smo i odjednom sam vidio dijete od šest ili sedam godina kako se nalazi na vozilu i zove upomoć. Stao sam, a dječak mi je pokazao prema unutarašnjosti automobila, gdje je još dvoje djece bilo zarobljeno - rekao je Šaub koji je uprkos protivljenju supruge izašao da pomogne unesrećenim, te dodao:

- Auto je bio u potpunosti uništen, a uz mene je bio još jedan čovjek, vjerujem vozač kamiona. On i ja bili smo prvi na mjestu događaja. Vidio sam dvoje djece, a ono veće je vikalo kako ne želi umrijeti. Počeo sam ga tješiti kako neće umrijeti, nakon čega smo onaj čovjek i ja pokušali otkinuti vrata, no i ona su bila zaglavljena. Razbio sam do kraja već razbijeni prozor, uklonio staklo te krenuo izvlačiti dječaka - otkrio je Šaub.

Bivši UFC-ov teškaš je otkrio kako je majka troje djece preminula od povreda zadobivenih u nesreći koju je namjerno izazvao njen partner i otac spašene djece Cezar Iban Tores (Cesar Torres). On je navodno pobjegao s mjesta nesreće, ali je kasnije uhapšen.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.