ZAINTRIGIRAO JAVNOST

Otac Tajsona Fjurija najavio: Kada završi sa boksom, okušat će se u MMA

Jedan od najboljih boksera teške kategorije bi se mogao okušati u MMA

Fjuri: Očekuje ga borba protiv Vajldera 9. oktobra. TWITTER

E. Ćosić

5.9.2021

Jedan od najboljih boksera teške kategorije Tajson Fjuri (Tyson Fury) mogao bi se okušati u MMA. I dok se Tajson priprema za borbu protiv Deonteja Vajldera (Deontay Wilder), koja je na rasporedu 9. oktobra, njegov otac Džon (John) dao je zanimljivu izjavu.

Naime, Džon Fjuri je izjavio kako Vajlder neće biti problema za njegovog sina, a onda se dotakao Tajsonove budućnosti u borilačkim sportovima.

Što teže postaje, to je Tajsonu draže. Kada se jednom napokon oprosti od boksa, on će vjerojatno preći u MMA, a zatim će se vratiti i boksu, ali on će se angažirati oko MMA, vidjet ćete, rekao je Džon za portal"Joe".

Inače, Fjuri je odradio nekoliko treninga s UFC-ovim borcem Derenom Tilom (Darren Till), te tako pokazao interesovanje za ovaj sport. Njegov otac smatra da bi i tu bio uspješan.

- S pravim treningom, on bi bio vrlo dobar u tome. Vidio sam ga kako briljira u raznim sportovima poput hrvanja i tada sam shvatio koliko je dobar. Znam da on ima više od samo ruku. On je brz, lagan na nogama i vjerujem da ako bi ga top MMA trener uzeo pod svoje, poručio je Džon Fjuri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.