BOKS

Holifild nakon deset godina ponovo u ringu

Egzibicijski meč s Belfortom

Holifild: Mijenja De la Hoju. AGENCIJE

A. V.

7.9.2021

Bivši kralj "teške kategorije" Ivander Holifild (Evander Holyfield), koji će uskoro navršiti 59 godina i koji nije boksao više od deset godina, odmjerit će snage u subotu u egzibicijskom meču na Floridi sa 44-godišnjim Brazilcem Vitorom Belfortom, još uvijek aktivnom zvijezdom mješovitih borilačkih vještina.

Holifild će u ringu zamijeniti 48-godišnjeg Oskara de la Hoju (Oscar De La Hoya), bivšeg svjetskog prvaka u šest različitih kategorija od super lake do srednje koji je također trebao nakratko prekinuti svoju mirovinu, ali je morao odustati od toga jer se zarazio Covidom-19 i hospitaliziran je, prenosi Hina.

Ova egzibicijska večer će se održati na Floridi jer bokserske vlasti u Kaliforniji, gdje se borba trebala održati, u Staples Centru u Anđelesu, nisu odobrile organizaciju takvog događaja u toj saveznoj državi.

Holifild je u avgustu na Instragramu objavio poruku u kojoj kaže da "trenira naporno već mjesecima".

Nakon borbe, koja će činiti osam rundi od po dvije minute, moglo bi doći i do organiziranja susreta s još jednim "kraljem teške kategorije" Amerikancem Majkom Tajsonom (Mike Tyson, 55), koji je već boksao u novembru 2020. protiv Roja Džonsa mlađeg (Roy Jones Jr.)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.