REGIONALNA LIGA

Bokseri Željezničara večeras protiv Vardara traže drugu pobjedu

Džemal Bošnjak nema protivnika i bez borbe je osvojio poene.

Bokseri sarajevskog kluba nakon dva kola imaju polovičan učinak. FENA

FENA

10.9.2021

Bokserski klub Željezničar iz Sarajeva nakon ljetne pauze nastavlja nastup u Regionalnoj ligi borbama protiv skopskog Vardara, u okviru 3. kola.


Bokseri sarajevskog kluba nakon dva kola imaju polovičan učinak. Na startu su pobijedili ekipu Podgorice, a potom su u gostima poraženi od Loznice. U trećem kolu očekuju pobjedu, iako najavljuju izjednačen meč.

- Očekujemo dobar meč, jer su ekipe prilično izjednačene. Svakako se očekuje najviše u kategorijama do 64 i 75 kilograma, kao i do 91 kilograma gdje se sastaju dva vrlo iskusna borca - izjavio je trener BK Željezničar Almedin Fetahović koji vjeruje u pobjedu svog tima.

Gledaoci će moći da vide ukupno devet borbi. U konkurenciji omladinaca snage će odmjeriti Elhar Hodžić i Ilhan Ozmen (do 69 kilograma) te Halid Gakić i Ajhan Ozmen (- 75 kilograma).

U konkurenciji seniora Bruno Vidaček će u kategoriji do 56 kilograma za protivnika imati Adriana Džemailija, a Remzo Iković u kategoriji do 60 kilograma Orana Šakirovskog.


Potom će uslijediti mečevi Fahrudin Bahtić - Jasim Ljama (- 64), Željko Marko - Ferid Hodža (- 69), Đani Dedić - Leo Jovanovski (- 75), Jasmin Pašagić - Arsim Etemi ( - 81) i Aleksandar Mraović - Gorjan Slavevski (- 91). Džemal Bošnjak nema protivnika i bez borbe je osvojio poene.

Meč će biti održan danas od 17 sati u Skenderiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.