BORILAČKI SPORT

Mirsad Bektić, bivši MMA borac, za "Avaz" otkriva: Zbog čega sam završio karijeru

Plan je da treniram, učim i provodim vrijeme sa svojom suprugom, otkrio je rođeni Srebreničanin

A. Vatreš

Bektić: Najdraža borba s Pepejem

Foto: ARHIV


Prije nepuna dva mjeseca u američkim medijima je osvanula informacija kako je MMA borac bh. korijena Mirsad Bektić završio karijeru.

Ta informacija došla je kao svojevrsno iznenađenje jer je Bektiću tek 30 godina i svojevremeno je glasio kao ponajveći potencijal UFC-ove perolake kategorije.

Ne voli gubiti

U razgovoru za „Dnevni avaz“, Bektić je otkrio razloge svoje odluke.

- Borio sam se većinu svog života. Moje posljednje tri izvedbe nisu bile najbolje. Novi ugovor sigurno ne bi bio tako dobar kao onaj koji sam imao ranije. Nisam više želio udarati, a ni primati udarce – istakao je Bektić.

Rođeni Srebreničanin okrenuo je novu stranicu u životu, a u budućnosti se planira baviti nutricionizmom i trenerskim poslom.

- Moj plan je da treniram, učim i provodim vrijeme sa svojom nevjerovatnom suprugom – kazao je Bektić.

Bektić je u MMA karijeri odradio 17 borbi, od čega je slavio na 13 (šest nokautom). Pretrpio je i četiri poraza.

- Veoma sam zadovoljan svojom karijerom. Kao i svi, ne volim gubiti. Ja sam samo mali dječak iz Bosne, koji nakon profesionalne sportske karijere živi u Kanadi. To nije lako učiniti. Samo sam sretan što sam zdrav – kazao je Bektić.

Poput predsjednika

Od 2014. godine Bektić se borio u UFC-u, gdje je ostvario skor od šest pobjeda i četiri poraza.

- UFC je najveća platforma za najbolje borce na svijetu. Mnogo puta sam se osjećao kao predsjednik – istakao je Bektić u šaljivom tonu.

Od svih borbi koje je imao, kao najdražu je izdvojio onu iz 2018. godine s brazilskim borcem Godofredom Pepejem (Pepey), kojeg je pobijedio tehničkim nokautom u prvoj rundi.

- Borba s Pepejem (Godofredo Pepey) mi je bila najdraža. Bila je to, prije svega, psihička borba, zbog koje sam i promijenio teretanu. Osjećao sam se kao da počinjem ispočetka – istakao je Bektić.

Neispunjeni san ostala mu je borba protiv bivšeg šampiona Hozea Alda (Jose).

- Bilo je zastrašujuće razmišljati o borbi protiv Alda u jednom trenutku, ali to se nije dogodilo, na moju sreću – poručio je na kraju Bektić.

Sljedeće ljeto u BiH

Bektić je prethodnih godina nerijetko dolazio u svoju rodnu zemlju, a planira to ponovo učiniti.

- Planiram svakako ponovo doći u BiH. Bilo bi sjajno kada bi se to dogodilo već sljedeće ljeto – kazao je Bektić, koji je u SAD stigao u dobi od devet godina.

Prije toga je živio u Njemačkoj i Italiji, odakle je izbjegao iz ratne BiH s majkom Suadom i rođacima.

Više o:

Mirsad Bektić UFC
NA VRH

Podijeli članak na