BORILAČKI SPORTOVI

Da li će Vaso "Psihopata" dobiti priliku za revanš: Evo koliko novca Croata traži za ulazak u ring

Fransisko Barija u najisčekivanijem MMA meču u regiji pobijedio gušenjem

Croata: Revanš jedino ako plati 802 hiljade eura. INDEX.HR

E. Ćosić

16.9.2021

Fransisko Barijo Croata (Francisco Barria) je u najisčekivanijem MMA meču u regiji gušenjem savladao Vasu Bakočevića "Psihopatu". Bakočević se povrijedio već u prvoj minuti borbe, kada je pokušao baciti "lov kik", a Croata ga je napao i brzo završio borbu gušenjem. 

Croata je bio kritikovan jer je nastavio napadati svog suparnika, ali je argentinski Hrvat odlučio otkriti šta se dogodilo u borbi.

 - Ljudi se bune jer sam ga nastavio napadati i što sam pobijedio na taj način. Ali i on je mene išao udariti i povrijediti po ozlijeđenoj nozi. Trenirao sam tu eskivažu i njemu se to dogodilo što se dogodilo. Borba nije bila gotova, on je rekao sucu da može nastaviti. To s nogom se može bilo kome dogoditi, takav je sport. Nisu mu trebale noge da se obrani od poluge, a izgubio je borbu gušenjem - rekao je Croata za "Fightroom".

Na kraju se dotakao šansi za eventualni revanš.

Revanš? Ne treba mi to, ja sam svoje odradio. Ugušio sam ga. Neka da 802 hiljade eura i neka to organizira. Neka proda kuću ili zemljište i pošteno plati pa se možemo ponovno boriti, poručio je Croata za "Fightroom".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.