BORILAČKI SPORT

Bh. udarač je u odličnoj formi: Dževad Muftić stigao do sedme pobjede u MMA, treće zaredom

Nikada nisam razmišljao o odustajanju, poručio je Sarajlija

Muftić: U posljednjem duelu savladao Miladina Kolarskog. FACEBOOK

Piše: E. Ćosić

20.9.2021

Perspektivni bh. MMA borac Dževad Muftić (28) nastavio je sa sjajnim borbama. Sarajlija je došao do sedme pobjede u MMA, a trenutno je u nizu od tri trijumfa.

Posljednja dva su bila na "Serbian Battle Championshipu", gdje je naš borac savladao Aleksandra Oganesova, a potom i Miladina Kolarskog. 

Muftić je zadovoljan odrađenim poslom u prethodnim borbama, a na krilima tih pobjeda očekivat će i naredne izazove, gdje će tražiti nastavak svog niza. Zanimljivo da se MMA-om počeo baviti slučajno.




- Slučajno sam se počeo baviti MMA-om. Ja sam trenirao tekvondo, pa sam vidio da tu momci treniraju i MMA. Tako sam se i ja s njima počeo baviti ovim sportom - govori Muftić na početku razgovora za portal "Avaza".

Pripreme za borbe u ovom sportu su iscrpljujuće, iziskuju mnogo spreme, kako fizičke tako i psihičke, međutim događa se i da uprkos sjajnoj pripremi i odličnoj borbi, na kraju ne dođete do pobjede iako ste uradili sve kako treba. 

Zna to i Muftić koji je 2018. godine pokraden u Lincu u duelu sa Florijanom Markuom, kada sudije nisu vidjele da se njegov protivnik predao, a na kraju su mu dodijelile pobjedu.

- Malo me to poljuljalo, ali iskreno nikada nisam razmišljao o odustajanju. To samo ostavim iza sebe i idem dalje. Na kraju se isplatilo. Ne volim da odustajem - otkriva naš MMA borac koji je trenutno na omjeru 7-6-1.

Inače, Muftić je nastupao za Pretorian MMA Sarajevo koji se udružio sa MMA Fighter akademijom. Naš borac ne želi bacati pogled predaleko u dalj, pa je staloženo najavio da želi prvo nanizati još nekoliko pobjeda, pa će razmišljati dalje o nekim većim ciljevima. Kada je riječ o novim borbama, ne zna sa sigurnošću šta ga čeka u skorijoj budućnosti.

-  Vjerovatno ću se boriti uskoro, samo trenutno ne znam tačno da li ću se ponovo boriti na SBC-u (Serbia Battle Championship). Međutim, ako se ovo ponovo bude organizovalo mislim da ću otići - rekao je sarajevski udarač za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.