DIZANJE TEGOVA

Sejfo Šehović, Amira Lizde, Irfan Muhić i Fuad Mandić zlatni u Mađarskoj

Velika je čast kad se na Svjetskom prvenstvu osvojiš prvo mjesto, a naša zastava se viori na najvišem jarbolu, rekao je Šehović

Sejfo Šehović. Arhiva

Piše: G. Š.

27.9.2021

Na WUAP Svjetskom prvenstvu u dizanju tegova, koje je održano u Mađarskoj, našu državu je predstavljalo pet takmičara - Irfan Muhić, Sejfo Šehović, Mahir Moro, Amira Lizde i Fuad Mandić, koji su osvojili četiri zlatne i jednu srebrenu medalju, te dva pehara.

- Velika je čast kad se na Svjetskom prvenstvu osvojiš prvo mjesto, a naša zastava se viori na najvišem jarbolu, rekao je Šehović i dodao:

- Iako nismo imali nikakvu podršku ministarstava sporta - oni ni ne znaju za nas sportske ambasadore koji donosimo medalje, opet smo bili najbolji. Mi ćemo i bez njih predstavljati našu državu i nositi našu zastavu po cijelom svijetu. Ponosan sam što smo pokazali cijelom svijetu da naša država ima i svjetske prvake u više kategorija.

Sejfo Šehović i Amira Lizde osvojili su po zlatnu medalju i pehar, Irfan Muhić također je bio najbolji u svojoj kategoriji, kao i Fuad Mandić, a Mahir Moro bio je srebreni.  Inače, Moro je poslije teške povrede prvi put nastupio poslije 2018. godine, a WUAP Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj učestvovalo je preko 1.500 takmičara iz cijelog svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.