UOČI NO LIMIT TURNIRA

Dževad Poturak: Cilj je okupiti borce iz cijele regije

- Želim da pružimo što bolju atrakciju, da nastavimo sa No limit pričom, poručio je organizator turnira

Piše: E. Ćosić

30.9.2021

Nakon konferencije za medije uslijedilo je poziranje i vaganje boraca - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Deveti po redu "No Limit" turnir u organizaciji predsjednika borilačke promocije "No Limit Fighting Network", Dževada Poturka, bit će održan sutra u sportskoj dvorani Hotela Hills, na Ilidži.

Tim povodom održana je danas press konferencija u Hotelu Hills.

- Hills je domaćin jednog vrhunskog spektakla. Sam broj učesnika govori o ozbiljnosti manifestacije. Naš Dževad Poturak je u ovim teškim uslovima uspio da okupi borce, da pokažu šta umiju u jednoj fantastičnoj atmosferi, najavio je press konferenciju voditelj Emir Cocalić.

Potom je riječ preuzeo Poturak:

- Drago mi je da su se odazvali momci iz cijele regije. Želim da pružimo što bolju atrakciju, da nastavimo sa No limit pričom. To mi je cilj, da okupimo sve borce iz regije, da se bore, da ne čekaju pozive iz Evrope. Evropski organizatori naše borce inače pozivaju samo da se zakrpe rupe. Hvala vam svima na podršci. U ovom sportu vlada taj veliki respekt, što me raduje. Mi iz borilačkih sportova spajamo ljude i pomjeramo granice. Mi smo najbolji ambasadori ovog podneblja. Ja ću najaviti ono što je pred nama sutra, rekao je na početku konferencije Poturak kome je ovo ukupno 12. event koji organizuje.

Tri etape

- Mi smo dali pravo borcima u tri etape, "beginersi" koji tek počinju, dajemo im šansu da pokažu šta znaju, amateri koji su već prvaci, bore se i profi borci. S tim da mi gledamo da pravimo ravnotežu, da se ne bore borac koji ima 40 borbi iza sebe i borac sa svega dvije borbe. Zvuči nestvarno, 15 turnira godišnje, ali mi ćemo to raditi. Da stvorimo elitu. Ahmed Krnjić je zvijezda večeri, on je nadolazeći šampion Balkana, možda kasnije i Evrope, objasnio je Poturak, koji nakon odlične borilačke karijere sada gradi promotersku.

Krnjić je naglasio kako je spreman za turnir.

- Što se tiče moje spreme, imao sam meč u Turskoj, nastavio sam trenirati u kontinuitetu i mislim da sam svoju spremu digao na viši nivo i da ću to demonstrirati sutra u ringu. Fer, časno i pošteno bez ikakve pristrasnosti, samo sport, rekao je ovaj odlični bh. borac.

Nakon Krnjića ponovo se prisutnima obratio Poturak:

- Pitaju me borim li se? Ne ljudi. Ja sam penzionisan. Zlobni ljudi su rekli to je 100. put, ali nije. Bio je taj jedan presjek 2013. godine zbog srca, ja tada nisam mogao stati, ističe popularna "bh. mašina".

Izjavu je potom dao i poznati bh. borac Adnan Redžović.

- Želim da poželim Poturku penzionisanje. Jedan drugog smo odgurivali, kada sam ja trebao prestati on mi nije dao, kasnije ja njemu, ali sada je vrijeme. Dolaze mlađi. Želim mu sreću i svima nama sa ovim što je pokrenuo. Mlađim borcima želim poručiti da imate mene i Dževada, nas dvojica nismo imali nikoga, sami smo se progurali. Ovo je dobra priča, naročito za ove mlađe borce. Mi smo samo topovsko meso u očima međunarodnih organizacija. Često sam išao na borbe s pet - šest dana treninga, a zna se šta je bilo kada sam išao spreman, rekao je Redžović.

Maksimalno i bez povreda

- Prije svega me sramota pričati iza njih, jer su oni naši uzori. Poželio bih dobrodošlicu svima iz drugih zemalja i sreću svim borcima sutra. Dajte svoj maksimum i da prođete bez povreda, dodao je Dženan Poturak, još jedno poznato ime u bh. kikboksu.

Muhamed Šabanović, proslavljeni trener, također je govorio o turniru.

- Ja ću se zahvaliti gospodinu Dževadu Poturku na svemu što radi. U penziji je sada, a u penziji se više radi. Moram iskoristiti priliku da se kao predsjednik kikboks Saveza zahvalim Dževadu. Svim našim gostima iz regiona želim dobrodošlicu, a svima nama dobru sportsku priču, zaključio je Šabanović.

Prve borbe

Profi borci: 

Ahmed Krnjić - Milan Mitrevski (95 kg seniori)

Rasim Bašić - Amar Drpljanin (75 kg seniori)

Vedad Čutuk - Nikola Aleksić (87 kg seniori)

Mihailo Čulafić - Miloš Kovačević (85 kg seniori)

Sanjin Alilhodžić - Naumče Trajkovski (81 kg seniori)

Amateri: 

Lazar Klikovac - Fran Adžić (83 kg seniori)

Fehim Omerhodžić - Amar Lugan (75 kg seniori)

Ensar Kožo - Ivan Polić (75 kg seniori)

Simeon Staleski - Jan Priskić (63 kg juniori) 

Sadik Gaši - Rijad Kasapović (58 kg juniori)

Begineri:

Benjamin Poturak - Alesandro Bajić (95 kg juniori

Bakir Sučeska - Šefik Hasić (91 kg seniori)

Džan Ždrale - Safer Habibović (63.5 kg juniori)

Dževad Hadžibeganović - Hamza Beganović (59 kg seniori)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.