BORILAČKI SPEKTAKL

Održan deveti "No Limit": Ekspresne pobjede Krnjića i Bašića, veliki preokret Čutuka

Samo što je borba počela, Rasim Bašić je nokautirao svog protivnika

Piše: M. K.

1.10.2021

Publika je vidjela odlične borbe - Avaz
Borci su prikazali odlične borbe - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Deveti po redu "No Limit" turnir u organizaciji predsjednika borilačke promocije "No Limit Fighting Network", Dževada Poturka, održan je večera u sportskoj dvorani Hotela Hills, na Ilidži.

Poturak je okupio velika imena poput Adnana Redžovića, Mensura Peljte, Zije Polje, Elvira Šendre, Jasmina Erovića i drugih, koji su bili gosti večeras.

Zvijezda večeri je bio po mnogima najbolji bh. borac večeras, Ahmed Krnjić, kojeg je Poturak u najavi turnira predstavio kao nadolazećeg šampiona Balkana, a možda i Evrope.

Najviše pažnje su, očekivano, privukli oni najiskusniji borci.

Crnogorac Mihailo Čulafić bio je bolji od srbijanskog Borca Miloša Kovačevića. 

Zanimljiva je bila borba bh. borca Vedada Čutuka i Nikole Aleksića iz Srbije, a slavio je naš borac, iako tako s početka nije izgledalo jer je srbijanski kikbokser bio mnogo agresivniji kada je ovaj duel počeo. 

Nakon toga je uslijedio duel Rasima Bašića i Amera Drpljanina. Samo što je borba počela, Bašić je nokautirao svog protivnika, a ovo je vjerovatno bila i jedna od najkraćih borbi u historiji ovog sporta.

A onda je uslijedio centralni događaj večeri, borba između našeg Ahmeda Krnjića i Milana Mitrevskog iz Sjeverne Makedonije.

Nije dugo izdržao Krnjićev protivnik kojeg je naš predstavnik lako savladao nakon svega nekoliko udaraca, te tako potvrdio ulogu favorita koju je imao pred večerašnju borbu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.