NAJPOPULARNIJI MMA BORAC

Mekregor čestitao Fjuriju i Vajlderu, pa prozvao Porijea

Irac u jednom tvitu podsjetio na borbu sa svojim rivalom koju je izgubio nakon povrede

Mekregor pratio meč Fjurija i Vajldera. AVAZ

E. Ćosić

11.10.2021

Tajson Fjuri (Tyson Fury) je u bokserskom spektaklu godine pobijedio Dionteja Vajldera (Deontay Wilder) i tako zadržao WBC naslov svjetskog prvaka. Meč je pratio i najpopularniji MMA borac današnjice Konor Mekgregor (Conor McGregor).

On se oglasio na Twitteru, gdje je čestitao i jednom i drugom na odličnoj borbi. 

Vrhunska borba. I jedan i drugi su ratnici i pobjednici. Teško je ne biti impresioniran Diontejem ovdje. Borio se protiv puno većeg čovjeka i skoro je pobijedio. Odličan meč. Razlika u težini od 18 kilograma je jako velika. Svaka čast obojici, uživali smo u njihovim borbama. Respekt - napisao je u jednom tvitu.

- Njihove vještine su jedinstvene, ali skoro podjednake. Sjajna teškaška trilogija. Volim kada obojica časno odrade taj nastup, a ne kao neki koji slave pobjedu nakon što je protivnik doživio užasnu ozljedu. Znate na što mislim. Bože, blagoslovi one prave i iskrene u ovom svijetu - napisao je Mekregor referirajući se na svog rivala Dastina Porijea (Dustin Poirier). 

Podsjećamo, u trećoj borbi između Mekregora i Porijea slavio je Amerikanac nakon što je Mekregor zadobio tešku povredu noge. Trenutno se vode pregovori o četvrtom meču, a trenutno Porije vodi 2:1.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.