PRVI ČOVJEK UFC-A

Dena Vajt odgovorio Dos Santosu: Kod nas si stvorio ime

Brazilski borac nakon otkaza rekao kako je šefu sporta stalo samo do novca

Vajt: Može se otići boriti negdje drugo. TWITTER

E. Ćosić

26.10.2021

Nekadašnji UFC-ov prvak teške kategorije Žunior Dos Santos (Junior) je dobio otkaz iz promocije nakon 13 godina i 23 borbe u oktagonu. Dos Santos ima 37 godina, a kako je nanizao četiri poraza, prvi čovjek UFC-a Dena Vajt (Dana White) mu je uručio otkaz.

Brazilcu je, osim otkaza, zasmetao i odnos njegovog poslodavca. Dobio je otkaz u trenucima kada se nadao još jednoj prilici, a, kako je sam otkrio, za tu odluku je saznao na način da mu se prethodno niko nije lično obratio. Dan Lambert iz "American Top Teama" obaviješten je porukom, te mu je poručeno da isto prenese Žunioru. 

Sada se oglasio i prvi čovjek UFC-a Dena Vajt. On je govorio o Nejtu Diazu (Nate), koji ima još samo jednu borbu u svom UFC ugovoru, a onda se osvrnuo na komentare Žuniora koji je rekao da je Vajtu samo do novca.

- Žunior Dos Santos je nedavno rekao neke stvari, o tome kako je ostao povrijeđen, kako je meni samo do novca te o načinu na koji je on napustio UFC. Slušajte, koliko je njemu godina? On je u svojim četrdesetima. Bio je na četiri ili pet poraza u nizu i uvijek dođe vrijeme kad moram donijeti odluku, kad je neki borac ušao u niz poraza, a osim toga je u godinama - rekao je Vajt te dodao:

- Ovo jednostavno više nije mjesto za njega. Ima toliko drugih mjesta gdje se može otići boriti i gdje može zaraditi veliki novac. Puno tih momaka, nakon što ovdje izgrade svoje ime, odu u druge promocije i zarade ogroman novac. I sjajno za njih, to je ono kako se ovaj posao radi - poručio je prvi čovjek UFC-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.