TREND SELEBRITI BOKSA

Majk Tajson će se ponovo boriti, ovog puta protiv Youtubera

Protivnik "Čeličnom Majku" bit će Logan Pol

E. Ćosić

Tajson: Želi se boriti u februaru naredne godine

Foto: TWITTER


Legendarni bokser Majk Tajson (Mike Tyson) se ponovo želi boriti. Nakon što se krajem prošle godine borio protiv Roja Džonsa Džuniora (Roy Jones Yr.), sada želi u ring i u februaru naredne godine.

Prema brojnim izvorima, protivnik će mu biti poznati Youtuber Logan Pol (Paul). On, pored Youtube karijere, uporedo gradi i boksersku zajedno sa svojim bratom Džejkom (Jake). Logan se borio sa Flojdom Mejvederom (Floyd Mayweather), ali je ta egzibicija završena neriješenim ishodom.

Sada će se Logan boriti s Tajsonom, koji za razliku od Mejvedera nema deficit u fizikalijama. "Čelični Majk" je početkom ovog mjeseca u sklopu svog podkasta ugostio repera Fredija Gibsa (Freddie Gibbs), gdje je razgovarao o svojim planovima, a dotakao se i braće Pol. 

- To je borba koja bi generirala veliku zaradu ('money fight'). Takve borbe stvaraju novac. 35 miliona ljudi prati te tipove (braću Pol). Naravno da bih se borio s njima, a i oni bi se vjerojatno borili protiv mene. Stotine miliona dolara bi zaradili, a njih nije briga hoće li dobiti batine za taj novac - rekao je Tajson.

NA VRH

Podijeli članak na