TEKVANDO

Šegedin i Husić donijeli BiH medalje sa G1 Open u Sarajevu

Šegedin osvojio srebro, a Husić bronzu

E. Ć.

Husić: Pala koncentracija

Foto: Avaz


Prestižno taekwondo takmičenje G1 Bosnia and Herzegovina Open završeno je danas u Sarajevu. Borci iz velikog broja zemalja učestvovali su na turniru koji se boduje za Olimpijske Igre, a Dinko Šegedin i Nedžad Husić su osvojili medalje za Bosnu i Hercegovinu.

Dinko Šegedin je savladao predstavnike Srbije i Njemačke u kategoriji preko 87 kilograma, ali nije nastupio u finalnom meču zbog povrede. Time je osvojio srebrenu medalju, što je najbolji rezultat BiH na ovom turniru.

  • Šegedin: Zbog povrede nije nastupio u finalu

    Šegedin: Zbog povrede nije nastupio u finalu

    Foto: Avaz


Bh. olimpijac Nedžad Husić odlično je krenuo sa nastupom na današnjem turniru obzirom da je u prvom meču bio bolji od predstavnika Češke sa 21:0 nakon prekida. U drugom meču savladao je njemačkog predstavnika u uzbudljivom meču sa 10:8, da bi u polufinalnom meču bio poražen od predstavnika Srbije. Iako je vodio tokom cijelog meča Husić je pred sami kraj ostao bez pobjede i plasmana u finale.

- Pala je koncentracija u samom finišu meča. U proteklom periodu imali smo nekoliko turnira, Nedžad ima obaveza i na fakultetu pa je teško zadržati tempo. Možda je nedostajalo fizičke spreme, moramo još jače raditi da bi ponovili prethodne rezultate. Siguran sam da će u narednom periodu Nedžad pokazati puni potencijal i kvalitet - izjavio je Nedžadov otac i trener, Haris Husić.

Našu zemlju je na ovom takmičenju predstavljalo 16 takmičara, a osim pomenutih Šegedina i Husića koji su osvojili medalje, po jednu pobjedu ostvarili su Katarina Kraišnik, Jusuf Ali Rašidagić i Ibrahim Đonko.

Inače, danas se završio turnir na kojem je učestvovalo 55 zemalja. Prethodno je Taekwondo savez BiH organizovao Evropsko prvenstvo za juniore i E1 Open. Ukupno je na ova tri događaja učestvovalo 1000 boraca dok je samih gostiju u glavnom gradu BiH bilo skoro 1500.

Više o temi Nedžad Husić

LIČNOST DANA
Nedžad Husić: Zlatni bh. dečko
DANAŠNJI DNEVNI AVAZ
Reis šerijatski vjenčava, Erdoan svjedok
NA VRH

Podijeli članak na