KIK BOKS

Memorijal “Braća Bašović” u nedjelju: U Sarajevo stižu najbolji borci iz cijele BiH

Albert Ugrinčić, Ermin Hadžajlija, Mirza Mujanović, Haris Kasapović, Amel Koluh, Amelin Rastoder, samo su neki od boraca koji će biti dio 19. Memorijalnog kickboxing turnira “Braća Bašović”

G. Š.

Svi zainteresovani turnir mogu pratiti od 19 sati putem live streama na facebook stranici kluba: fb.com/bracabasovic

Foto: Avaz


U Sarajevu će se u nedjelju, 28. decembra, od 13 sati održati tradicionalni 19. memorijalni turnir u kik boksu “Braća Bašović”, u znak sjećanja na Behudina i Bidu Bašovića, pionire borilačkog sporta u BiH.

Na turniru koji se održava u Centru „Safet Zajko“ bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, učestvovat će najbolji borci iz cijele BiH.

- Albert Ugrinčić, Ermin Hadžajlija, Mirza Mujanović, Haris Kasapović, Amel Koluh, Amelin Rastoder, samo su neki od boraca koji će biti dio 19. memorijalnog kik boks turnira “Braća Bašović”. Drago nam je što ćemo i pored problema zbog pandemije i pronalaska sponzora za turnir na ovaj način sačuvati uspomenu na Behudina i Bidu Bašovića. Oni su pioniri borilačkog sporta u BiH i jedan ovakav turnir je najmanje što možemo uraditi. Zbog toga hvala na podršci Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvu za boračka pitanja KS i BH Pošti – kaže Džemko Bašović u ime organizatora ovog tradicionalnog turnira.

Press-konferencija povodom događaja bit će upriličena u petak u 13.30 sati u KSC Sabit Hadžić na Ilidži. Svi zainteresovani turnir mogu pratiti od 19 sati putem live streama na facebook stranici kluba: fb.com/bracabasovic

NA VRH

Podijeli članak na