OTKAZAN PRIME NIGHT 11

Erko Jun se u subotu bori protiv Locicera

Zbog korone mu otkazan meč u Belgiji

G. Š.

Ekspresno dogovoren novi okršaj

Foto: EMCCO


Bosanskohercegovački MMA borac Ermin Junuzović alias Erko Jun zbog otkazivanja borilačkog događaja "Prime Night 11" 27. novembra ostao je bez borbe protiv Armenca Gevorga Sargsyana, a ekspresno je dogovorio novi okršaj za subotu, 4. decembra.

- Nažalost, situacija s koronavirusom u Belgiji se pogoršala i borilački događaj Prime night 11 na kojem sam se trebao boriti za titulu je otkazan. U Belgiji, gdje je borba bila zakazana, zbog porasta broja zaraženih strožije su epidemiološke mjere i zabranjeni su masovniji događaji sa publikom. Ubrzo je stigao poziv Ivana i Tome Dijakovića za učešće na večeri borilačkih sportova Elite MMA Championship 8, 4. decembra u Njemačkoj - kaže Erko Jun.

Jun će se u subotu u Dizeldorfu boriti protiv Italijana Gianluce Locicera.

- Nemam previše vremena da se taktički pripremim za italijanskog borca koji je hrvač i vjerovatno će ići na hrvanje. U karijeri sam često imao priliku da treniram s borcima iz Čečenije kojima je hrvanje u krvi i imao sam od koga naučiti. Ovo će mi biti prva borba u poluteškoj kategoriji. Osjećam se fenomenalno. Treniram mjesecima bez pauze, jer su mi prethodno tri meča otkazana. Bez problema sam skinuo kilažu. Jedva čekam da uđem u oktagon i da pokažem šta sam novo naučio. Očekujem podršku Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Njemačkoj i nadam se da ćemo zajedno proslaviti pobjedu - kaže Erko Jun.

Više o temi Ermin Junuzović

ELITE MMA CHAMPIONSHIP
Damjan Olševski nokautirao Erka Juna u prvoj rundi
ELITE MMA CHAMPIONSHIP
Erko Jun se 5. septembra vraća u oktagon
NA VRH

Podijeli članak na