BORILAČKI SPORTOVI

Mladi bh. karatisti briljirali na Balkanskom prvenstvu

Član nacionalne reprezentacije i Karate kluba Bihać Alija Zaimović osvojio je zlato u juniorskoj ekipnoj konkurenciji

Uspjeh bh. sportista. Fena

Fena

1.12.2021

Mladi bihaćki karatisti Nina Pozderac i Alija Zaimović ostvarili su izvanredne rezultate na proteklom Balkanskom prvenstvu u Republici Hrvatskoj.

Tim povodom danas su ih ugostili gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i predstavnici Gradskog sportskog saveza, javlja Fena.

Član nacionalne reprezentacije i Karate kluba Bihać Alija Zaimović osvojio je zlato u juniorskoj ekipnoj konkurenciji, dok je kadetkinja Nina Pozderac zaslužila bronzu u pojedinačnoj kategoriji do 54 kilograma.

- Ponosna sam na ovaj rezultat, jer je ostvaren u stvarno respektabilnoj konkurenciji od 27 djevojaka iz 12 zemalja. Također, osigurala sam i plasman na Evropski šampionat, tako da imam i poseban motiv za dalji rad. Moram se zahvaliti svim za podršku, od reprezentativnog selektora i klupskog trenera, do ljudi u Gradskom sportskom savezu Bihać, kazala je reprezentativka BiH i članica Karate kluba "Jion" iz Bihaća Nina Pozderac.

Naglašeno je kako na Balkanskom prvenstvu nisu blistali samo takmičari iz grada na Uni, s obzirom na to da ih je kao selektor predvodio Bajro Durdžić iz bihaćkog kluba "Jion", dok je Ervin Galić iz Karate kluba Bihać bio član trenerskog tima.

Grad Bihać i Gradski sportski savez bezuslovno su i ovaj put financijski podržali uspješne mlade karatiste, jer se već dugo u ovom dijelu BiH s ponosom ističu rezultati članova svih klubova u borilačkim sportovima.

- Zaista smo ponosni na sve članove klubova u borilačkim sportovima, odnosno na njihov rad i postignuća. Moram istaći da su i ovaj put financijska sredstva za put takmičara osigurana pravovremeno, te da ih se maksimalno trudimo adekvatno podržati i nagraditi. Još nam fale vrhunski seniorski rezultati, ali vjerujem da će i oni brzo doći, rekao je predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać Saša Smiljanić.

Na protekloj smotri najboljih mladih karatista na Balkanu posebno se istakao i Tarik Salkić iz Velike Kladuše, koji je u Hrvatskoj osvojio dvije zlatne i jednu bronzanu medalju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.