KOK PRIREDBA

Ahmed Krnjić u Istanbulu upisao jubilarnu desetu pobjedu

Sad nastavljamo dalje, jer imamo ozbiljne planove za ovu godinu. Već krajem februara slijedi novi meč u Bugarskoj, rekao nam je Krnjić

Nova velika pobjeda Krnjića. Facebook

M. K.

29.1.2022

U Istanbulu, u velikoj Fenerbahče Ulker Sports Areni, na KOK priredbi bh. kikbokser Ahmed Krnjić upisao je 10. profesionalnu pobjedu, i to nokautom u drugoj rundi protiv azerbejdžanskog reprezentativca Foada Hašemija (Hashemi), borca iz tima proslavljenog K-1 borca Zabita Samedova. 

Od početka meča Krnjić je vršio pritisak na protivnika, pogađao mu stomak i nije mu dao da dođe do zraka. Konstanto je bio uz njega i lomio ga pritiskom.

U prvoj rundi je pogodio Foada nekoliko puta u stomak.

Drugu rundu je naš borac krenuo u većoj brzini i s većim pritiskom, da bi krajem runde uspio plasirati jak aperkat u stomak i završiti lijevi nožnim u jetru. To je bilo to. Sudija je izbrojao do 10, a protivnik nije imao snage da nastavi dalje.

- Prošao sam žestoke pripreme u svom Klubu borilačkih vještina Isak iz Zenice uz instrukcije, podršku i rad našeg šampiona Dževada Poturka. Rad je urodio plodom i dao rezultat. Sad nastavljamo dalje, jer imamo ozbiljne planove za ovu godinu. Već krajem februara slijedi novi meč u Bugarskoj, rekao nam je Krnjić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.