PROVOKACIJE YOUTUBERA

Džejk Pol: Spreman sam ući u ring protiv Habiba, ako neko želi da to organizuje

Nije istina da mi je Habib ponudio ugovor. Nikada mi ništa nisu ponudili, tvrdi Pol

Habib i Pol možda se nađu u ringu jednog dana. ringside24.com

M. K.

1.2.2022

Američka zvijezda Džejk Pol (Jake Paul) sve češće govori kako se želi prebaciti u UFC kaveze, te napustiti boks s kojim se posljednjih nekoliko godina počeo ozbiljno baviti, a već ima pet pobjeda iza sebe.

Nedavno je osnivač Eagle FC tima, legendarni Habib Nurmagedov (Khabib), rekao da su vrata za Pola otvorena, ako želi raditi u njegovom timu, ali je YouTuber gostujući u MMA Houru demantovao, te navode Dagestanca.

- Nije istina da mi je Habib ponudio ugovor. Nikada mi ništa nisu ponudili. Eagle FC nikad nije ni organizovao event. Ako bih rizikovao prelaskom u MMA, trebali bi mi ponuditi više novca nego što zarađujem u boksu. Ljudi moraju doći s 25 ili 35 miliona dolara samo kako bi započeli razgovor sa mnom, rekao je Pol.

A onda je Pol počeo i s blagim provokacijama, pa je rekao da je spreman potući se i Habibom lično. 

- Borio bih se s Habibom u MMA-u, ako oni žele dati takvu ponudu. To bi bilo uzbudljivo, posebno ako bih imao više vremena za pripremu. Radilo bi se o ogromnom meču. Vjerovatno bi prodali milion ili dva miliona PPV-ova, a samo bih trebao poraditi na svojim hrvačkim vještinama. U stojećem stavu bih ga mogao nadboksati, poručio je Pol, a prenose strani mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.