DETALJI PUCNJAVE

Bivši UFC prvak pokušao ubiti čovjeka koji mu je seksualno zlostavljao kćer u vrtiću

Kejn Velaskez optužen za pokušaj ubistva

Velaskez: Upucao zlostavljačevog oca. AGENCIJE

A. V.

2.3.2022

Bivši UFC-ov prvak Kejn Velaskez (Cain Velasquez) optužen je za pokušaj ubistva. 

Velaskez je sudjelovao u pucnjavi u Morgan Hilu, gradu u Kaliforniji, u kojoj je jedna osoba povrijeđena. Policija San Hozea je potvrdila da je Velaskez zatvoren i optužen, ali nisu naveli zbog čega tačno. Priopćili su da trenutno istražuju motiv i okolnosti u kojima je došlo do incidenta. 

U javnost su već počele curiti informacije o razlozima pucnjave...

- Priča se okolo kako je Kejn lovio dvojicu muškaraca u vozilu. Jedan od njih optužen je za zlostavljanje jednog Kejnovog djeteta u vrtiću. Druga osoba je zlostavljačev otac. Kejn je upucao oca. Rečeno mi je da je pucao minimalno tri puta. Ne znam je li zamijenio dva čovjeka ili je pucao na obojicu, a samo jednog pogodio - objavio je "FightOracle".

"MMA Junkie" je naveo da je u vrtiću zlostavljan pripadnik Kejnove bliže porodice, ali nije htio otkriti identitet pošto se radi o maloljetnoj osobi. U automobilu su se nalazile tri osobe, a među njima i Heri Judžin Gularte (Harry Eugene Goularte), 43-godišnjak koji živi u kući unutar koje se nalazi vrtić u vlasništvu njegove majke.

Američki mediji javljaju kako je Gularte osumnjičen za kazneno djelo razvratnog i lascivnog čina s djetetom mlađim od 14 godina. U petak je izveden pred sud, a onda pušten da se brani sa slobode. Tri dana kasnije je Velaskez pucao na njega, ali ga je promašio i ranio njegovog očuha.

Velaskez je dvostruki UFC prvak u teškoj kategoriji i smatra se jednim od najuspješnijih teškaša u historiji sporta. Pojas je držao od 2010. do 2011., a potom i od 2012. do 2015. godine. U profesionalnim borbama ostvario je skor od 14 pobeda (12 KO) i 3 poraza, a karijeru su mu u velikoj mjeri obilježile povrede. Posljednji put u UFC oktagonu bio je u februaru 2019. godine, kada ga je nokautirao aktuelni šampion Frensis Enganu (Francis Ngannou).

Penzionisan je od 2019. godine i od tada radi kao trener u svom timu "American Kickboxing Academy". Po završetku profesionalne MMA karijere bavio se i profesionalnim hrvanjem, sportskom zabavom, u organizaciji WWE.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.