LAS VEGAS

Kovington izdominirao bivšeg prijatelja Masvidala

Kolbi slavio jednoglasnom odlukom sudaca

Potpuna dominacija Kovingtona. AGENCIJE

Piše: A. V.

6.3.2022

Dvoboj nekada najboljih prijatelja, a danas ljutitih protivnika Kolbija Kovingtona (Colby Covington) i Horgea Masvidala (Jorge) predvodio je fantastičnu UFC 272 priredbu u Las Vegasu.

Kolbi je nakon sjajnih pet rundi i potpune dominacije jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Horhea. Bio mu je to 17. trijumf u karijeri, a Masvidalu treći poraz u nizu.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Kolbi je odmah rušio Horhea, te ga većinu prve runde držao na ogradi. Pokušao je završiti borbu, no nije uspio. Masvidal se uspješno odbranio, te su posljednjih tridesetak sekundi proveli u borbi na nogama.

Masvidal je početkom druge runde pokušao s "low kickovima", no Kovington je uspješno branio. Sredinom runde Kolbi je pogodio Horhea u nezgodno mjesto, pa je meč na trenutak prekinuti. Nakon kraće pauze Masvidal je nekoliko puta dobro udario protivnika, ali je Kovington uzvratio rušenjem.

Borba se vratila na noge, a u završnici runde je Kolbi sjajnim lijevim krošeom pogodio Horhea i činilo se kako ga je malo uzdrmao.

Kovington je istom taktikom krenuo i treću rundu. Ponovno je srušio protivnika, ali ovaj put je potpuno preuzeo inicijativu.

Nakon što je Horhe odveo uz ogradu ušao je u gornju poziciju, te nastavio s udarcima. Masvidal se sjajno branio, a Kolbi nije pronašao priliku kako bi završio meč.

Borba se posljednjih desetak sekundi ponovno vratila na noge, te je Horheu prošlo nekoliko udaraca.

Četvrta runda prošla je u sjajnoj borbi na nogama u kojoj su obojica izmijenili mnogo udaraca. Prvo je zaprijetio Kolbi, a onda je uzvratio i Horhe, koji je sjajnim udarcem umalo srušio protivnika.

Masvidal više nije imao snage završiti meč, pa se Covington izvukao.

Kovington je u posljednjoj rundi odmah rušio Masvidala i pokušao završiti meč, ali se Horhe uspješno branio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.