BOKS

Pogledajte kako je Irac koji je prozivao Putina sinoć brutalno nokautiran i završio van ringa

Sve je dobro sa mnom i upravo prolazim kroz provjere u bolnici. CT glave je čist, čestitke Leighu Woodu i njegovom timu, rekao je Michael Conlan

Conlan je završio brutalno nokautiran te je ispao iz ringa. Fightsite

G. Š.

13.3.2022

Michael Conlan (17-1-1) jedan je od popularnijih irskih boksera, a ujedno i heroj nacije još od 2016. godine i Olimpijskih igara u Rio de Ženeitu. Conlan je na turnir došao kao svjetski prvak u bantam kategoriji te brončani s OI 2012. godine u Londonu.


Preokret u borbi

Puno se očekivalo od Conlana koji je trebao ponovno osvojiti medalju za Irsku, ali ostao je kratak za jednu stepenicu. Irski boksač ispao je u četvrtfinalu, a podijeljenom sudačkom odlukom porazio ga je ruski boksač Vladimir Nikitin. Conlan je bijesno reagirao na takvu odluku, sudijama je uputio srednji prst te je poručio kako je amaterski boks prožet varalicama, od dna do vrha. Svoj gnjev iskazao je i na Twitteru, prozvavši ni manje, ni više, nego Vladimira Putina.

- Hej, Vlad, koliko si platio ovo, brate? - bila je Conlanova objava na Twitteru.

Iako je tada ostao bez medalje, Michael Conlan svojim djelima pokazao je veliku hrabrost te je pridobio srca brojnih bokserskih fanova diljem svijeta. Dokazao je Irac kako se nikog ne boji i popularnost mu je naglo skočila. Imao je izuzetno dobre reference za iskorak u profesionalni boksa, a upravo to je i napravio 2017. godine. Šesnaest pobjeda zaredom upisao je sjajni Irac, a 2019. godine pobijedio je i Vladimira Nikitina, ruskog boksača od kojeg je kontroverzno izgubio na OI u Brazilu. Conlan je u ljeto protekle godine došao do titule privremenog WBA prvaka u perolakoj kategoriji (-57 kg). 

Time je zaslužio meč za WBA (Regular) titulu koju drži engleski bokser Leigh Wood (26-2-0), prenosi "Fightsite".

Najveći je to meč u Conlanovoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri i početak meča djelovao je obećavajuće. Već u prvoj rundi, irski ponos opako je uzdrmao Wooda koji je nadolazio narednih nekoliko rundi. Conlan je višestruko puta ugrozio Wooda, no krajem 11. runde Wood je poslao Conlana na pod i upisao je nokdaun. Unatoč tome, vodio je Conlan na sve tri sudačke kartice uoči posljednje runde (104-103 x2, 105-102), ali Wood je uspio izvući preokret u posljednjoj dionici.

Conlan je vidno počeo opadati krajem meča, a Wood je namirisao krv te ga je pritisao uz konope. Gađao je engleski borac serijom udarac, ali nakon jednog od udaraca desnicom, Conlan je završio brutalno nokautiran te je ispao iz ringa. Meč je odmah prekinut te su liječnička služba morala hitno intervenirati. Conlan je na nosilima iznesen.

Poruka iz bolnice

Velik strah zavladao Motorpoint Arenom u Nottinghamu, a Eddie Hearn najbolje je opisao situaciju.

- Trebali bismo slaviti jedan od najvećih preokreta koje smo vidjeli, ali trenutno se samo molimo za Michaela Conlana.

Srećom, irski boksač javio se naknadno iz bolnice i čini se kako će sve biti u redu s njim.

- Sve je dobro sa mnom i upravo prolazim kroz provjere u bolnici. CT glave je čist, čestitke Leighu Woodu i njegovom timu. Plasirao si najbolji udarac te večeri i na kraju si me dohvatio. Tako je, kako je, vratit ću se', napisao je Conlan, a ubrzo se oglasio novim ''tvitom''.

- Pogledao sam borbu, definitivno moramo odraditi revanš. Vodio sam na sudačkim karticama. Nokdaun u 11. rundi bilo je poskliznuće. Umor je radio svoje te sam pogođen u sljepoočnicu, udarcem koji nisam uočio. Poštovanje. Još jednom čestitke, ti si čvrst borac, ali odradimo to ponovno., poruka je Conlana za Leigha Wooda i sve fanove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.