ZENICA

Premijer Zeničko-dobojskog kantona primio kik-boksera Ahmeda Krnjića

Bašić je čestitao odbranu titule, rekavši da plejada mladih i uspješnih boraca, poput Krnjića, na taj način najbolje predstavljaju Zeničko-dobojski kanton i BiH

Iza Krnjića su odlični rezultati. zenicablog.com

M. K.

16.3.2022

Premijer Zeničko-dobojskog kantona, Mirnes Bašić, danas je u svom uredu, zajedno s ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahijom Kozlićem, primio kik-boksera Ahmeda Krnjića i njegovog trenera iz zeničkog Kluba borilačkih vještina "Isak-Ze", Mirzu Pjanića, prenosi Fena.

Krnjić je krajem prošlog mjeseca u bugarskoj Varni pobjedom protiv Jukua Uriendala (Yuku) iz Estonije odbranio titulu teškaškog prvaka SENSHI organizacije.

Bašić je čestitao odbranu titule, rekavši da plejada mladih sportskih talenata i uspješnih boraca, poput Kakanjca Krnjića, na taj način ponajbolje predstavljaju Zeničko-dobojski kanton i Bosnu i Hercegovinu.

- Vlada prepoznaje dobre rezultate i čini sve da vam bude podrška u karijeri. I ovaj prijem je način da vam se zahvalimo za fantastične rezultate i potvrdimo naše opredjeljenje da nastavimo podržavati razvoj sporta u našem kantonu, rekao je Bašić, najavivši da će Ured premijera odobriti i novčanu nagradu za Krnjića i Pjanića.

Čestitke je uputio i ministar Kozlić, rekavši da resorno ministarstvo nastoji da svake godine poveća budžet za sport, a naročito uspješnim i perspektivnim sportistima osigura stipendije, te da izmjenama kantonalnog Zakona o sportu namjerava uvesti doživotno novčano priznanje za osvajače medalja, tzv. sportsku penziju.

Krnjić i Pjanić su zahvalili Vladi na kontinuiranoj podršci, kojom su stvoreni temelji za rad kluba i osvajanje brojnih trofeja, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.