REVANŠ

Svjetski prvak ostavio pušku u Ukrajini i počeo pripreme za spektakl na Vembliju

Iako se ovih dana pričalo o uvođenju meča za privremenu titulu, svjetski prvak Aleksandr Usik napustio je Ukrajinu kako bi krenuo s pripremama za novi sudar s Entonijem Džošuom

G. Š.

Aleksandr Usik

Foto: AFP


Boksački spektakl, taj toliko najavljivani revanš za svjetsku teškašku titulu, ipak bi se trebao održati ovoga ljeta, piše SN. Iako se ovih dana pričalo o uvođenju meča za privremenu titulu, svjetski prvak Aleksandr Usik (Oleksandr Usyk) napustio je Ukrajinu kako bi krenuo s pripremama za novi sudar s Entonijem Džošuom (Anthony Joshua). Informacije su to do koji su u srijedu došli brojni britanski mediji.

Usik se, podsjetimo, u početnim trenucima ruske invazije nalazio u Londonu, no odlučio se vratiti kući i pomoći u odbrani svoje zemlje. Dugo se nagađalo što bi to moglo značiti za najveći boksački revanš godine. Usik je čak jednom prilikom odbio i razgovarati o tom meču rekavši kako su mu "domovina i puno puno važniji od pojasa bokserskog prvaka".

No, čini se kako je došlo do preokreta, Usik je dobio posebno dopuštenje ukrajinskih vlasti koje mu je omogućilo da pređe granicu i uđe u Poljsku. Prema saznanjima "Daily Maila", Ukrajinac bi pripreme mogao odraditi u Oksnardu, gradiću koji se nalazi u blizini Los Andželesa. Tačan datum predviđen za boksački spektakl još nije određen. Najizgledniji je neki vikend u junu, ali nije isključen ni juli na Vembliju. Usik je neporažen u dosadašnjoj bokserskoj karijeri. Ima 19 pobjeda iz isto toliko profesionalni mečeva. U onom posljednjem, održanom u septembru prošle godine, porazio je Britanca Džošuu i tom mu priilikom oduzeo WBA, IBF, WBO i IBO titule.

NA VRH

Podijeli članak na