KAJE SE ZBOG DOPINGA

Vaso Bakočević priznao korištenje dopinga

Izgled je osamdeset posto ishrana, ne postoji magična pilula od koje ćeš dobiti pločice ili ramena, kaže Vaso

Vaso kaže da više nikad ne bi koristio doping. Agencije

M. K.

5.5.2022

Najpoznatiji crnogorski MMA borac, Vaso Bakočevićjavno je priznao da je koristio doping.

Vaso je, kako je i sam rekao, to učinio u svrhu toga kako bi udaljio borce od donošenja pogrešnih odluka i snošenja posljedica vezanih uz to.

- Normalno da sam uzimao, glupo pitanje. Ja nemam problema s time da kažem istinu. Ovime želim poručiti ljudima da to ne bi trebali da rade. Devedeset posto profesionalnih sportaša je uzimalo nešto, čak i više od toga. Prvo oko čega se ljudi počnu raspitivati kada počnu trenirati je kemija. Okej mi je je kada powerlifteri, bodybuilderi i strongmeni nešto uzimaju, jer jedan bodybuilder ako izađe na binu bez hemije će biti smješan u odnosu na onoga koji je na hemiji, rekao je Vaso.

Smatra kako izgled nije uvijek jedini pokazatelj je li neko na steroidima ili nije.

- Izgled je osamdeset posto ishrana, ne postoji magična pilula od koje ćeš dobiti pločice ili ramena. Izgled vara - imate jednog Džoša Barneta (Josh Barnett) koji je padao na doping testovima, a građen je kao mlijeko u vrećici. Ali bio je nevjerovatno jak.

Progovorio je i o svojem prvom iskustvu sa nedozvoljenim sredstvima.

- Prvi put sam uzeo nešto u srednjoj školi, bio je to metan. To smeće košta 15 - 20 eura, a uzimao sam ga isključivo radi svog neznanja. Da mogu da vratim vrijeme nikada to ne bih koristio. Nije mi pomoglo. Kada prestaneš to uzimati sve mišiće izgubiš, a od svog tijela napraviš katastrofu, 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.