BIZARNO

Pogledajte video: Brazilci organizirali MMA borbu između muškaraca u invalidskim kolicima

U kolicima sam 14 godina i nikad nisam razmišljao o borbama, rekao je kosta

Kosta i Rodrigez u ringu. PRINTSCREEN

A. O.

19.5.2022

Rusi i Poljaci prednja po u bizarnim MMA mečevima koji su sve češća pojava.


Od raznoraznih mečeva gdje se susreću osobe različitih spolova pa sve do grupnih mečeva i onih u kojima se jedna osoba bori protiv više osoba, ideje su nepresušne.

Prošle subote održan je još jednom meč koji također pripada kategoriji ''bizarnih MMA mečeva''. Ovaj put u pitanju nisu bili Rusi, niti Poljaci. Naime, brazilski gradić Paraupebas bio je domaćin MMA priredbi na kojoj je upriličen obračun dvojice muškaraca u invalidskim kolicima.


Tri runde

Žeova Rodrigez Botelo (Geova Rodrigues Botelho) i Pedro Kosta (Costa) imena su dvojice invalida koji su se okušali u MMA borbi, a meč je održan na tri runde koje su trajale tri minute. Podijeljenom sudačkom odlukom slavio je Pedro Kosta, a za MMA Fighting podijelio je svoje iskustvo.

- Bio je to nezaboravan meč. U kolicima sam 14 godina i nikad nisam razmišljao o borbama. 2016. godine prvi put sam se susreo s tom idejom, ali tada nisam trenirao, niti sam bio pripremljen. Razgovarao sam s muaj (muay) Tai (Thai) i boksačkim trenerima te sam odlučio odraditi meč. Nije lako nama invalidima okušati se u ovome. Žeova i ja dobri smo prijatelji, a skupili smo hrabrosti odraditi meč. Nikad neću zaboraviti ovaj trenutak - rekao je Kosta.

Što se Žeove tiče, predsjednik ABCF Fighting promocije pod čijim okriljem su se borili, otkrio je kako se radi o nekadašnjem prvaku u karateu, koji je kasnije završio u invalidskim kolicima. Kosta je u kolicima završio nakon što je ustrijeljen iz vatrenog oružja.


Organizirati priredbu

- Oni su obojica sportaši visokog nivoa. Bliski prijatelj mi je predložio da organiziramo MMA meč u kojem bi učestvovale ovakve osobe. Razgovarali smo s doktorima i sucima te smo istražili koliko je legalno ovo organizirati. Odlučili smo to učiniti - objasnio je Marsio Mačado (Marcio Machado), osnivač ABCF Fightinga.

Mačado je otkrio kako će 7. septembra organizirati priredbu na kojoj će se hendikepirani borci obračunati za titulu prvaka, a time će pokazati svijetu kako je moguće baviti se MMA-om, čak i ako ste u kolicima.

Predsjednik ove promocije otkrio je kako planira kontaktirati i UFC u vezi nekakvog oblika suradnje, a dodao je kako je svjestan da ovo nije bio naročito lijep i zabavan meč, ali radi se o prvoj borbi takvog tipa.

Kako je taj meč zapravo izgledao, pogledajte u videu koji se nalazi u tekstu, a borba Koste i Rodrigeza započinje od 35:00 minute.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.