PROVOKACIJE POČELE

Habib prihvatio prijedlog Fergusona: Mogući okršaj dvije UFC legende

Ferguson smatra kako se Habib s njim neće boriti, pa ga je zato odlučio izazvati da budu na suprotnoj strani idućeg TUF takmičenja

Habib i Ferguson su veliki rivali već niz godina. TWITTER

M. K.

20.5.2022

Habib Nurmagomedov se odavno povukao iz takmičarskog svijeta MMA, ali njegov veliki rival Toni Ferguson (Tony Ferguson) nedavno mu je ponudio da budu na suprotnim stranama trenerske uloge u novoj sezoni "The Ultimate Fighter".

Već duže vrijeme Ferguson izaziva Habiba na povratak borbama nakon što se prošle godine službeno penzionisao, piše Fightsite.hr.

Ferguson smatra kako se Habib s njim neće boriti, pa ga je zato odlučio izazvati da budu na suprotnoj strani idućeg TUF takmičenja.

Habib je taj izazov prihvatio i poručio Fergusonu da "nazove svoje šefove" i dogovori s njima. Bivši neporaženi prvak Fergusona je također pozvao da sudjeluje u njegovoj novoj MMA promociji, Eagle FC.

- Tony, sviđa mi se ideja za TUF. Nazovi svoje šefove i reci im da ti pošalju ponudu. Ali ako neće imati ideje, ja ću ti osobno dati ponudu za Eagle Fight Club promociju, trenutno radimo jako dobar posao, rekao je Habib.

Ferguson mu je odgovorio:

- Ti si najveći izbjegavatelj borbi svih vremena, ja sam BOAT. Prihvatili smo da budemo na suprotnoj strani od debeloglavog na TUF takmičenju. Ali siguran sam da se on neće pojaviti na UFC 249 priredbi, pazite što sam rekao, smatra Ferguson.

Ferguson i Habib su dogovarali međusoban okršaj u čak pet navrata, ali svaki put je to nekako propalo.

Inače, Nurmagomedov je ovih dana predložio i borbu MMA legendi Fedora Emelianenka i Juniora dos Santosa u njegovoj organizaciji Eagle FC.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.