PRVAK BIH

Sanjin Alihodžić za "Avaz": Kruna ove sezone bit će Evropsko prvenstvo, a cilj je - zlato

K1 mi je uvijek bio najljepši i najatraktivniji, a od 2016. godine se bavim kik-boksingom u KBV "Gazija"

Alihodžić očekuje odličnu godinu. FACEBOOK

Piše: M. K.

26.5.2022

Bh. kik-bokser Sanjin Alihodžić (24) 2022. godinu bi trebao pamtiti po dobrom, ako je suditi po njegovoj trenutnoj formi u kojoj se nalazi.

Godinu prepunu važnih borilačkih turnira Sanjin je, do sad, obilježio pobjedom na Državnom prvenstvu održanom nedavno u Konjicu.

Za portal "Avaza" bh. borac govorio je o ljubavi prema ovoj disciplini, dosadašnjim uspjesima, Državnom prvenstvu, te borbama koje ga očekuju.

- Uvijek sam volio borilačke sportove, uvijek sam pratio borbe kako naših bh. boraca tako i stranih. K1 mi je uvijek bio najljepši i najatraktivniji, a od 2016. godine se bavim kik-boksingom u KBV "Gazija", rekao nam je Sanjin na početku razgovora.

Nedavno se okitio medaljom najboljeg na velikom državnom okupljanju boraca.

- Bio sam učesnik Državnog prvenstva koje se održalo u Konjicu u disciplini "low-kick", borio sam se u finalu protiv iskusnog borca kojeg sam savladao sudijskom odlukom 3:0 i time izborio plasman na Evropsko prvenstvo koje će se održti u novembru, gdje ću po prvi put predstavljati našu domovinu, rekao nam je Alihodžić.

Već za osam dana očekuje ga nova žestoka borba.

-  Sljedeći izazov je za osam dana, borim se u organizaciji Arena Fight Night protiv Lazara Klikovca, i to će biti moj treći profesionalni meč. Do sada imam skor 2:0 i želim da nastavim taj niz. Nakon toga imam još jedno Državno prvenstvo, pa nakon toga Balkansko, objasnio je naš sagovornik.

U Konjicu je izboreno Evropsko prvenstvo. FACEBOOK

"Šlag na tortu" dolazi na kraju kada će Sanjin putovati na evropsku smotru.

- Kruna ove godine sigurno će biti Evropsko prvenstvo, želim da se pokažem tu u najboljem svjetlu i da donesem zlatnu medalju u BiH, zaključio je bh. borac za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.