"TEHNIČKA BORBA"

Džo Džojs opisao taktiku protiv Tajsona Furija: To je borba 50:50 ako mene pitate

Nadajmo se da ne ode u penziju i da se dođe boriti protiv mene jer ću ga vrlo rado dočekati, istakao je Džojs

Džo Džojs i Tajson Furi. Agencije

H. J. I.

3.6.2022

Džo Džojs (Joe Joyce) nedavno je gostovao u jednoj emisiji te se dotaknuo potencijalne borbe protiv svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Tajsona Furija (Tyson Fury). Iako je Furi trenutno u penziji, te čak i da se odluči izaći iz penzije borio bi se protiv pobjednika borbe između Entonija Džošue (Anthony Joshua) i Oleksandra Usika (Oleksandra Usyka) za ujedinjenje svih titula, ipak je bilo zanimljivo za čuti šta Džojs ima za reći o tome kako sebe vidi protiv prvaka.

- To bi bio veoma tehnički meč, ali morao bih ga izmoriti i navaliti svom silinom na njega. Ili ga mogu pobijediti u njegovoj vlastitoj igri, ali ako mene pitate to je borba 50:50. Nadajmo se da ne ode u penziju i da se dođe boriti protiv mene jer ću ga vrlo rado dočekati.

Džojs se trebao boriti protiv Parkera, ali to je izgleda propalo jer Parker već traži druge opcije i proziva Vajta (Whyte) na revanš. Džojs je s druge strane na svom Instagram profilu najavio borbu koja će se održati za tačno mjesec dana, 2. jula, ali ime protivnika se i dalje ne zna. Postoji naravno i mala mogućnost da će se borba s Parkerom ipak održati, ali kako stvari stoje izgleda da je Džojs u potrazi za novim protivnikom.

Džo Dojsje imao sjajnu amatersku karijeru u kojoj se okitio srebrnom medaljom na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Tada je Filip Hrgović osvojio broncu, a Toni Joka (Tony Yoka) je osvojio najsjajnije odličje. U profesionalnoj karijeri odradio je 13 borbi i to sve protiv protivnika top klase. Neki od boraca koje je pobjeđivao su bivši svjetski prvak Bermane Stiverne, Aleksander Ustinov (Alexander), Brajant Dženings (Bryant Jennings), Majkl Vališ (Michael Wallisch), Daniel Dubois i Karlos Takam (Carlos). Najveća pobjeda u karijeri mu je bila upravo ona protiv mladog Daniela Duboisa u koju je ušao kao veliki "underdog", a na kraju izašao podignute ruke.

Ono što Džojsa krasi je nevjerojatna kondicijska sprema. On boksa "dizelaški"; u borbu krene lagano i polako diže tempo vršeći pritisak na protivnika čitavo vrijeme. Boksa vrlo jednostavno; otvara protivnika prednjim direktom na koji onda poveže zadnji direkt ili kroše. Mnogi su bili vrlo skeptični što se tiče njegove brzine jer mu fali eksplozivnosti, ali on sve to uredno nadoknađuje kondicijom i snagom udarca. Još jedna njegova velika odlika je čvrstina koju posjeduje; može primiti nevjerojatno jake udarce i ići naprijed poput tenka kao da se ništa nije dogodilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.