KARATE

Nejra Sipović na pripremama na Vlašiću

Očekujemo da će naša Nejra i u nastavku sezone nastaviti sa uspješnim rezultatima, saopćeno je iz Karate kluba Ippon

Nejra Sipović. Avaz

Piše: G. Š.

7.6.2022

Naša karatistkinja Nejra Sipović priprema se sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na Vlašiću.

- Očekujemo da će naša Nejra i u nastavku sezone nastaviti sa uspješnim rezultatima, saopćeno je iz Karate kluba Ippon.


Srebrena na Balkanijadi

Nejra je, podsjećaju, na nedavnom Evropskom seniorskom prvenstvu u Gaziantep osvojila peto mjesto, kao najmlađa učesnica, s obzirom na to da je tek izašla iz juniorske selekcije. Medalju je izgubila nakon pet mečeva (tri pobjede) i borbe sa deset godina starijom i iskusnijom takmičarkom iz Škotske. Prethodno je polufinalni meč izgubila od predstavnice Bugarske, inače aktuelne olimpijske prvakinje, iako ostaje žal zbog nedosuđenog poena (ippon) u zadnjim sekundama i nemogućnost zahtjevanja VAR-a radi izgubljenog kartona. Također, usljed nedostatka sreće i iskustva, meč za bronzanu medalju gubi u posljednje dvije sekunde, jer je do tada imala prednost prvog poena.

Nejra Sipović je također bila u sastavu ženske ekipe, koja je osvojila 7. mjesto - ekipno, a s obzirom da je to mlada reprezentacija, sigurni smo da ih na sljedećim takmičenjima čekaju najsjajnija odličja.

Također, na Balkansko prvenstvo za djecu, seniore i veterane u Beogradu, koje je okupilo oko 1.200 takmičara iz 10 zemalja, Nejra je osvojila srebrnu medalju u kategoriji seniorke -55 kg i bronzanu medalju seniorke - ekipno...


Sjajni rezultati

Riječ je o jednoj od najuspješnijih karate reprezentativki BiH u kategoriji seniorke -55 kg, U-21 -55 kg i juniorke - 59 kg. Ostvarila je sjajne rezultate u prošloj godini - drugo mjesto - 59 kg (Tampere), treće mjesto Svjetska liga juniorke - 59 kg (Poreč), prvo mjesto Balkansko prvenstvo U 21 - 55 kg (Rijeka), treće mjesto seniorke ekipno Poreč, prvo mjesto U 21 - 55 kg (Bugojno). A ove godine je osvojila prvo mjesto na Državnom prvenstvu za seniorke - 55 kg (Vogošća), prvo mjesto na Federalnom prvenstvu U-21- 55 kg (Zenica) i prvo mjesto seniorke - 55 kg (Zenica), drugo mjesto Državno prvenstvo U-21 - 55 kg (Modriča).

Na osnovu rezultata za 2021. godini dobila je specijalnu nagradu za juniorke na Izboru najboljih spotista BiH, a na osnovu rezultata bila je najuspješnija seniorska reprezentativka u Kantonu Sarajevo za 2021. godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.