UFC SVIJET

Rakić stavio rivalstvo s Prohaskom sa strane i poručio: Ovo je borba za anale

Sjajni češki poluteškaš time je postao prvakom UFC-ove poluteške kategorije, a do pojasa je došao nakon samo tri nastupa za promociju

Rakić čestitao obojici boraca. AGENCIJE

M. K.

13.6.2022

Glavna borba UFC 275 eventa između Jirija Prohaske i Glovera Tekšeire (Teixeira) jednostavno je oduševila svakog ko ju je pogledao.

Radi se o jednom od najboljih mečeva u historiji UFC-ove poluteške kategorije te o jednom od najboljih mečeva za UFC-ov pojas koje smo ikad gledali, javlja FightSite.hr.

Prohaska je pobijedio Tekšeiru njegovim najjačim oružjem, gušenjem s leđa. Sjajni češki poluteškaš time je postao prvakom UFC-ove poluteške kategorije, a do pojasa je došao nakon samo tri nastupa za promociju.

Puno je polemike izazvala činjenica da je Prohaska dobio priliku napasti pojas nakon samo dvije pobjede, čime je automatski preskočio srbijanskog borca Aleksandra Rakića, koji je osjetno duže unutar promocije.


Rakiću je također teško padala ta činjenica i dugo je prozivao Prohasku, kao i samu promociju zbog toga što ga je češki borac preskočio u poretku izazivača. Rakić se na kraju morao boriti protiv Jana Blahovića (Blachowicz), ali taj meč je izgubio zbog povrede koljena.

Prohaska je s druge strane opravdao povjerenje od strane promocije i postao je novim prvakom poluteške kategorije. Prohasa i Rakić su rođeni iste godine (1992.) i nema sumnje kako će se sresti nekad u budućnosti. Moglo bi to biti novo veliko rivalstvo u ovoj kategoriji, no Rakić je ovaj put animozitet stavio sa strane i gospodski je čestitao dvojici boraca.

''Wow, kako sjajan meč od strane obojice boraca! Čestitke Jiriju i Gloveru na njihovom nastupu. Borba za anale. Svaka čast!'', poruka je ''Rakete'' putem Twittera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.