BOKS

Brigs izazvao Fjurija: Sve ću vas nokautirati

To mora biti pravi protivnik, ali nažalost nisam uspio ispregovarati neka velika imena, kaže Brigs

M. K.

Brigs i danas izgleda snažno

Foto: FightSite


Kada je priupitan oko povratka u ring, već je znao i tačan datum.

- Bit će to 6. avgusta (8. mjesec), idemo šampione!, poručio je.

Za izbor protivnika u povratničkom meču nažalost nije spomenuo neko veće ime, jer izgleda da nisu zainteresovani.

- To mora biti pravi protivnik, ali nažalost nisam uspio ispregovarati neka velika imena. Vratit ću se korak po korak, a onda ću napasti titulu svjetskog prvaka, kaže Brigs.

Zatim je komentarisao Tajsonov nokaut protiv Vajta (Whyte), s kojim je izgleda oduševljen.

- Onaj aperkat je bio savršen, on je i dalje u formi i trenira. Nadam se da ću u iduće dvije godine postići ono što želim i pružiti mu priliku da zaradi novac sa mnom. On je trenutno najbolji teškaš na svijetu, radi ono u čemu je najbolji, smatra Brigs.

Također je prokomentirao nadolazeću borbu Oleksandra Usika i Entonija Džošue (Anthony Joshua).

- Nadam se da će se Džošua pojaviti u najboljem mogućem izdanju, a i Usyk je jako motiviran s obzirom na cijelo ratno stanje u njegovoj državi. Ali nadam se da će ga Džošua zaskočiti, iako Usik je nevjerovatan prvak, čvrst i teško ga je pobijediti. Svi pričaju o nekakvim egzibicijama, ali ja ću ih sve nokautirati, zaključio je bivši prvak.

Već duže vrijeme se nagađa da će se Fjuri predomisliti oko odlaska u boksersku penziju, a postoji nekoliko razloga za to. Krenimo s time da Fjuri dalje svakodnevno trenira, a nedavno je imao i verbalno prepucavanje s Džo Džojsom (Joe Joyce).

Brigs je već u svojim 50-im godinama, tako da jedini motiv koji bi mogao imati za prozivanje svjetskog prvaka je vjerovatno novac.

NA VRH

Podijeli članak na